Здраве и красота

Слънчеви магнитни бури ще разклатят сериозно здравето ни

Според д-р Веселин Герев тези явления оказват неблагоприятно действие върху здравето

01.02.2019г. / 13 18ч.
Мария Дуковска
Слънчеви магнитни бури ще разклатят сериозно здравето ни

Вероятно повечето от хората са минавали през ситуация на дискомфорт и неразположение, без да имат ясна причина защо. Невидимият причинител може да бъде свързан със слънчевите магнитни бури, които според учени могат да разклатят сериозно физическото и психическото ни здраве. На 1 и 2 февруари се очаква пик на смущенията на магнитното поле.

Когато се регистрират слънчевите изригвания, магнитните колебания достигат Земята след 12-14 часа. Дълги години наблюдавам какви промени има от тези изригвания върху психиката и тялото на хората. Може да се очакват проблеми със съня и леко главоболие. Всекидневните нерви и забързаното ежедневие също водят до тези симптоми. Магнитните колебания вървят ръка за ръка с труден сън с много събуждания и ярки сънища“, отбеляза психиатърът д-р Веселин Герев.

В студиото на „България сутрин“ той посочи, че в такъв период дори механичните неща, които върши човек, започват да са му малко по-трудни.

„Хората със сърдечносъдови проблеми ще усетят тези магнитни бури по-изразено. Единственият начин да избегнем тези магнитни смущения е да пребиваваме на закрито. Хората, които страдат от депресия, се чувстват по-добре по време на тези изригвания. Най-много да имаме проблеми 2-3 дни – ще го преживеем. Но тези симптоми траят 2-3 дни и не повече. Ако продължават, причината е някъде другаде“, подчерта медикът пред Bulgaria ON AIR.

Коментирай