Здраве и красота

По-красива кожа с какаово масло

Забавя процесите на стареене

13.02.2019г. / 06 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато чуем какаово масло, веднага се сещаме за любимия си шоколад. Въпреки че маслото се използва за кулинарни цели, то е намерило приложение в древната медицина още преди хилядолетия. Днес можем да избираме между това да го консумираме под различна форма или да го прилагаме върху кожата си.

Фитохимикалите, които съдържа благоприятстват здравето и красотата на кожата. Освен че с негова помощ ще намалите следите от стрес, вижте как още помага да бъдем по-красиви.

Край на кожата, която се лющи

Какаовото масло е чудесна ароматна грижа за кожата, която е склонна към изсушаване, лющене. Ако вашият тип кожа е суха, добавете към ежедневните си грижи това масло. С него тя ще бъде подхранена в дълбочина и ще възвърне блясъка си. Не на последно място, какаовото масло съдържа и полифеноли, които намаляват признаците на стареене.

Масло от семена на морков и неговите ползи

При напукани устни

От напукани устни страдаме не само през студените, но и през горещите месеци. Тъй като кожата на устните е много деликатна, тя лесно може да изсъхне, да започне да се люпи, да се образуват ранички. От друга страна, какаовото масло е бърза грижа за подхранване на устните. С него може да си приготвите и домашен балсам, като го съчетаете с етерични масла като ванилия, мента или портокал. Най-хубавото е, че този балсам е подходящ за нанасяне както през зимните, така и през летните месеци.

При стрии

Стриите са упорити кожни белези, които могат да бъдат елиминирани, ако се третират още в самото начало. Въпреки това, подхранването на кожата с какаово масло и продукти, които го съдържат, могат да намалят риска от появата на нови стрии и да подобрят вида на вече съществуващите.

Ежедневен бюти ритуал според типа кожа

При повърхностни изгаряния

Повърхностните изгаряния са често срещани, особено при дамите, които домакинстват, третират косите си с преси. Минута невнимание и... в тези моменти се нуждаете от какаово масло. То подхранва в дълбочина, подпомага възстановяването на кожата, като допринася да не остане белег от изгарянето.

Свързани статии

Намалете пигментацията

Какаовото масло може да помогне за намаляване на пигментацията на кожата, като в същото време я прави сияйна и мека. Нанасяйте всекидневно от него в тези участъци, в които имате пигментни петънца.

Осигурява на кожата антиоксиданти

Какаовото масло е с високо съдържание на антиоксиданти, които помагат за борба срещу свободните радикали, които нанасят щети върху кожата. Те могат да предизвикат стареене, поява на тъмни петна, възпаления, да я направят по-вяла.

Не на последно място, с какаово масло стават чудесни домашни пилинги за лице и тяло.

Коментирай