Здраве и красота

5 начина да сте физически по-активни през деня

Движението в ежедневието помага в отслабването и бързите резултати

19.02.2019г. / 16 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има толкова много причини да ходим и да се движим повече. Движението е здраве, но често в ежедневието си се заседяваме твърде дълго заради естеството на работа на модерния човек. Все повече професии включват работата на компютър и продължителното седене, които са пагубни за здравето.

Колкото повече крачки на ден правите, толкова повече намалявате риска си от сърдечносъдови и други опасни за живота заболявания, свързани с обездвижването.

Какво се случва с организма след спиране на тренировките

Понякога е доста трудно да отделяте време преди или след работа за посещения на фитнеса, особено ако имате семейство и деца. Малкото време, което имате вечер, обикновено не стига за всичко. По този начин живеят много хора.

Но добрата новина е, че дори малкото усилие за движение през деня помага за намаляване на сърдечносъдовия риск и позволява на тялото да изгаря повече калории, което пък ви помага да постигнете по-добри резултати в контрола на теглото.

Вижте 5 прости начина, по които можете да се движите повече в ежедневието си.

Пазарувайте в квартала

Вместо да взимате колата и да пътувате с нея до някой отдалечен хипермаркет, където има всичко, от което се нуждаете, отделяйте си време за разходка до кварталните магазинчета. Освен че в тях има пресни и внимателно подбрани продукти, често дори по-качествени от тези в големите вериги, тези разходки ви дават възможност да се движите повече, докато вършите нещо полезно.

Паркирайте надалеч

Когато оставяте колата си по-далече от мястото, до което трябва да стигнете, си давате възможност да походите малко повече. Може да ви се струва нищо и никакво движение, но то определено има значение на фона на заседналия начин на живот.

Свързани статии

Използвайте стълбите вместо асансьора

Ако имате тази възможност винаги предпочитайте стълбите пред асансьора или ескалатора. Изкачването на стълби по няколко пъти на ден е полезна тренировка за мускулите и сърцето, която е необходима всеки ден.

Позитивни неща за тялото само след една тренировка

Ходете, докато чакате

Независимо дали чакате приятел, колега или пред кабинета на доктора, разхождайте се. Тези няколко допълнителни крачки, които ще направите вместо да седите или стоите, са от голямо значение.

Пропускайте спирката си

Ако се придвижвате с градски транспорт, един добър начин да си осигурите повече движение е първо да стоите прави в превозното средство вместо да седите, и второ – да пропускате спирката си или да слизате на предходната, за да повървите малко.

Коментирай
Здраве и красота