Здраве и красота

Лунна диета за март 2019

Време е за пролетен детокс

01.03.2019г. / 06 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Очакваме пролетта с нетърпение. Усмихващото ни се все по-често слънце ни напомня, че е важно да започнем своята пролетна промяна, своя детокс. През зимните месеци хапнахме повече, понатрупахме някой друг килограм. Ето защо отново поглеждаме към календара и фазите на Луната, които ще са ни необходими за следването на лунната диета.

По-добро емоционално състояние с помощта на подправки

Фазата на пълнолуние е най-доброто време за започване на диетата или изобщо на разтоварващи режими. Тогава в рамките на 24 часа консумираме само вода, фрешове, чай, без твърди храни, млечни продукти.

Фазата на намаляваща Луна ни помага да детоксикираме тялото си. Тогава усещаме по-малко глад, по-лесно се разделяме с излишните калории. Тук отново можем да сме само на течности или да следваме здравословен и балансиран хранителен план. Новолуние – най-силният период за елиминиране на излишни течности и токсини.

Полезни храни, които прочистват червата

На нарастваща Луна ще ни е по-трудно да се справим с апетита. Важно е да пием повече течности, а за вечеря да хапнем малка купичка свежа салата.

Лунната диета е чудесно начало на един по-здравословен начин на хранене, от какъвто се нуждае нашето тяло след зимния период. Продължете да се храните здравословно, спортувайте редовно и пролетната умора няма да има шанс да наруши нормалния ви ритъм.

Запишете си фазите на Луната за месец март.

  • 6.03.2019 г. – 18:27 часа – новолуние
  • 14.03.2019 г. – 12:58 часа – първа четвърт
  • 21.03.2019 г. – 03:00 часа – пълнолуние
  • 28.03.2019 г. – 06:27 часа – последна четвърт
Коментирай
Свободно време