Здраве и красота

Как да стилизираме косата без да я увредим

Днес може да намерите широка гама от продукти, които не само стилизират, но и запазват косата

21.03.2019г. / 12 26ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички искаме здрава, гъста и блестяща коса. Също така искаме тя да бъде красива и добре оформена, а понякога дори да приеме различни форми – права, къдрава или пък на букли... Днес все повече жени избират да поддържат прическата си в домашни условия с различни уреди, които да им помогнат да придобият желания външен вид.

Един от най-добре познатите ни методи за къдрене и изправяне на коса е със сешоар. В зависимост от четката и приставките, косата може да се стилизира по различни начини. Това е перфектен похват за почитателите на мултифункционалността.

За тези, които не търсят няколко предназначения в един продукт като почитателите на къдрици и букли в домашни условия има маша за коса. На пазара може да намерите много различни видове – турмалинови, титаниеви, автоматични, комбинирани маши... Всяка от тях има различни преимущества, но някои общи правила при избора са удобството за ползване като достатъчно дълъг кабел и ергономичен дизайн.

Друг похват за стилизиране, и по-конкретно изправяне, е познатият на всички ни метод откакто „свят светува“, а именно – преса за коса. Качествените преси са сред най-практичните и ефикасни уреди за постигане на желаната прическа. Както при машите, кабелът и дизайнът също са от значение, но други елементи, които трябва да се вземат предвид включват ширината и покритието на плочите. Това също зависи и от типа коса, затова най-добре е преди покупката да се направи консултация с фризьор.

Тук идва голямата дилема. Как да стилизираме косата си така, че увреждането да е минимално? В идеалния случай е най-добре да се доверим на уреди, които освен функциите за перфектна прическа, притежават и качества, които ще ни помогнат да положим грижа за косата си. Днес може да намерите широка гама от продукти, които не само стилизират, но и запазват косата като се фокусират върху поддържане естествената влажност на косата или пък са оборудвани с керамично покритие със съдържание на кератин, а трети пък дори предоставят йонна грижа за гладка и лъскава коса, заглаждайки кутикулите на косъма.

Допълнителните функции са важен фактор, който да се вземе предвид, защото всички знаем, че здравата коса е щастлива коса. А щастливата коса е гаранция за уверена и усмихната ти!

Коментирай