Здраве и красота

Защо да започвате утрините си с джинджифил?

Помага в отслабването

10.04.2019г. / 14 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-здравословните начини да добавим повече пикантност към ястията си е да използваме джинджифил. Независимо дали е пресен или на прах, има разнообразни начини да го направим част от нашето меню. С него бисквитите напомнят на Коледа, задължителна част от супите за отслабване е, а комбиниран с мед и орехи, помага в борбата с настинките.

В следващите редове споделяме няколко добри причини да започвате деня си с джинджифил.

За повече антиоксиданти

Кафето е напитка, която обикновено консумираме сутрин. Тя ни осигурява бодрост, но и антиоксиданти. За да го обогатите на тези важни елементи, помагащи в борбата със свободните радикали, добавете към него малко количество джинджифил на прах. Пикантната напитка ще подобри метаболизма ви, както и храносмилането.

За доза витамин С и при гадене

Ако сте бременна или искате да добавите повече витамин С на дневна база, направете си чай от джинджифил или билков чай, към който да добавите малко парче корен от подправката. Джинджифилът действа успокояващо, особено ако имате стомашни неразположения или сутрешно гадене в резултат на бременност.

5 начина, по които стресът влияе на кожата

Подобрява имунитета

Ако искате да засилите имунитета си, добавете към сутрешното си меню джинджифил. Като топла напитка, добавен към смути или фреш, той помага на организма да се детоксикира, като го прави и по-устойчив на инфекции.

Уикенд диета, с която се свалят до 3 кг

Помага в отслабването

Когато искаме да свалим излишните килограми, много е важно да имаме добър старт на деня. Това означава да закусим здравословно, включвайки правилните храни в закуската си. Чаша топла вода с парче джинджифил, ще ви помогне да регулирате нивата на кръвната захар и да контролирате желанието за храна през останалата част от деня.

Също така, пикантната подправка подобрява способността на тялото да абсорбира мазнините, което помага при загуба на излишните калории.

Свързани статии

За красиво начало на деня

Стресът, нездравословните навици, правят кожата и косата ни вяли, груби, без блясък и мекота. Няма жена, която да не иска да се събуди сутрин и да не бъде толкова подпухнала. За да бъдат вашите утрини по-красиви, поставете старт на деня с джинджифил. Както споменахме, той съдържа антиоксиданти и витамини, които придават естествен блясък на кожата. Така например джинджифилът на прах осигурява добри количества витамин А, магнезий, желязо, които подобряват текстурата на косата и кожата.

Освен това антибактериалните свойства на подправката помагат за защита на кожата от много кожни заболявания. Сутрин след сутрин, вие ще дарявате повече здраве и красота на кожата и косата си.

Коментирай