Холивудската звезда Хали Бери се похвали в профила си в Instagram, че тренира с фитнес уред, наречен „българска торба“ и е очарована от неговата мултифункционалност. Родното изобретение покори и други световни спортни и филмови звезди.

Така наречената „българска торба“ е измислена и патентована от Иван Иванов. Идеята за нея му идва от традицията победителите в пехливанските борби да премятат през рамо агне, което получават като награда.

Фитнес инструкторът Мартин Гаджев заяви в „България сутрин“, че „българската торба“, която е измислена и патентована през 2005 година, става все по-популярна сред спортистите и холивудските звезди.

Трябва да знаем, че това е български фитнес уред. Създадена е през 2005 година. С нея могат да се правят много специфични тренировки. Има различни видове чанти, с различна тежест. Този уред е мултифункционален. Всяко упражнение обхваща всички мускулни групи. Тренировките са някъде около час, но това е строго индивидуално, тъй като има хора, които тренират доста повече. Този уред става масов. Много е удобен и може да го носите и използвате навсякъде“, разказа фитнес инструкторът пред "Bulgaria ON AIR".

Повече вижте във видеото.

Снимка: Instagram/HalleBerry