Здраве и красота

5 ползи от употребата на мляко в грижата за кожата

Защо трябва да го прилагаме редовно

12.04.2019г. / 06 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Правилната грижа за кожата е от голямо значение за нейното здраве в бъдеще. Често срещана грешка е започването на антистарееща грижа след като проблемите вече се появят. За да запазим кожата си млада и жизнена е важно да я подхранваме с подходящите природни продукти, докато все още белезите на стареенето не са я поразили необратимо.

3 съвета за сияйна здрава кожа

Употребата на прясно и кисело мляко в рутината за красива и млада кожа е добър избор, който всяка жена трябва да направи в името на младостта си. Млечната киселина и полезните протеини и мазнини в млякото подхранват кожата и имат свойството да регенерират клетките, изглаждайки бръчките и фините линии.

1. Бори се с бръчките.

С напредване на възрастта появата на бръчки и фини линии става все по-осезаема. Стареенето на кожата е безвъзвратен процес, който не може да бъде спрян, но може да бъде забавен и отложен във времето. В прясното мляко се съдържа млечна киселина и много ценни протеини, които изглаждат бръчките и подпомагат регенерирането на кожните клетки. Това стимулира оздравяването и подмладяването на кожата.

2. Действа като нежен ексфолиант.

За да е млада и красива, кожата трябва да се ексфолира редовно. Тази процедура подпомага деленето на клетките и тяхното обновяване. Чрез редовното отстраняване на мъртвите клетки от горния слой на кожата, тя успява да ускори процесите на изглаждане и намаляване на увреждането.

Млечната киселина играе точно такава роля. Тя ексфолира по нежен и здравословен начин, който не е така агресивен за разлика от химическите пилинги.

Нанесете прясно мляко директно върху лицето си, като масажирате леко. Прилагайте процедурата 3-4 пъти седмично за най-добри резултати.

Свързани статии

3. Възстановява увредената от слънцето кожа и успокоява изгаряния.

Прясното и киселото мляко са чудесен начин да успокоите раздразнена кожа вследствие на слънчево изгаряне или зачервяване. Млечната киселина омекотява увредените зони и подпомага тяхното възстановяване. Прилагането на мляко върху кожата стимулира синтеза на колаген – най-важният протеин за здрава, еластична и гладка кожа.

4. Изглажда тена.

Равномерният тен е важен за красивата кожа. Пигментните петна, луничките и петната от акне загрозяват естествената красота на кожата и я правят да изглежда по-стара. Редовното прилагане на млечна киселина върху кожата стимулира изглаждането и изравняването на тена.

Ако имате мазна кожа, запомнете тези неща!

Можете да комбинирате сурово прясно мляко с куркума. Втрийте получената паста в кожата с кръгови движения. Оставете да подейства като маска за 15 минути и изплакнете.

5. Хидратира в дълбочина.

Млякото има свойството да подхранва в дълбочина, както и да хидратира. Добре овлажнената кожа е здрава и слабо податлива на външни влияния, причиняващи стареене. Мазнините в млякото проникват навътре в нейните слоеве, като подпомагат изглаждането и омекотяването ѝ.

Коментирай