Здраве и красота

10 признака, че тялото ви е пълно с токсини

Влияят зле на здравето

07.07.2023г. / 19 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Токсините са навсякъде около нас. Те атакуват тялото ни непрекъснато. Добрата новина е, че организмът ни има специални механизми, които му помагат да се справи с токсините. Когато обаче му дойдат в повече или е налице някакво заболяване или специфично състояние на организма, токсините започват да се трупат, а заедно с тях и признаците за това.

1. Страдате от запек

Токсините, които се натрупват в червата предизвикват затруднение в тяхната функция. Храната, която ядем, често е пълна с оцветители, консерванти, изкуствени подсладители и овкусители, които се натрупват в храносмилателната система под формата на токсини, които задръстват червата. Запекът може да е проява на този проблем.

2. Замъглено съзнание

Токсините в организма оказват влияние и върху функциите на мозъка и нервната система. Те могат да предизвикат объркване, забавени реакции, замаяност, сънливост по средата на деня, затруднение в паметта и концентрацията.

4 ползи от детокс режимите

3. Въпреки дезодорантите потта ви мирише силно неприятно

Взимате си сутрешен душ, прилагате дезодорант или антиперспирант, но въпреки това се изпотявате обилно, дори да не е лято. Освен това потта ви излъчва неприятна миризма. Това е един от признаците на токсини в организма.

4. Болезнени стави и мускули по цялото тяло

Натрупването на токсини в организма причинява отлагания в ставите и мускулите, които предизвикват възпаления и болезнени движения.

5. Зачервявания по кожата, обриви

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е изложена на множество токсини във външната среда. Една от функциите ѝ е да предпази тялото от навлизането на тези токсини навътре. Влиянието на измиващите препарати, козметиката и всякакви подобни химически препарати прави кожата уязвима и податлива на екземи, обриви, акне, зачервявания, всички те причинени от натрупването на даден вид токсини.

Коментирай