Здраве и красота

6 детокс храни за красива кожа

Елиминират свободните радикали

15.04.2019г. / 06 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ние сме това, което ядем. Това правило важи не само за това как се чувстваме и дали имаме елегантна фигура, но и за състоянието на нашата кожа. За да бъде здрава и красива, тя се нуждае от редовен детокс. Това може да се постигне с включването на определени храни в дневното меню като червено зеле, червено цвекло, тинктура от пчелен клей, както и от изключването на преработени храни от менюто, захар, подсладени напитки, да се подхожда разумно към алкохола.

Кои други полезни храни могат да ви помогнат да детоксикирате тялото си за по-красива кожа, вижте в следващите редове.

Кресон

Кресонът придава чудесен вкус на салати, сандвичи. Редовната му консумация спомага за тонизиране на кожата, както и за подобряване на нейния тен. Тези два признака често подсказват за нарушено кръвообращение, кислород и хранителни вещества, които не достигат на кожата.

Лошата циркулация на кръвта може да доведе до загуба на коса, потъмняване на кожата. От друга страна, кресонът има способността да прочиства и оксигенира тъканите за по-добро кръвообращение. Освен това съдържа желязо, което е важно за червените кръвни клетки и доставката на кислород в цялото тяло и кожата.

Най-добрите и най-лошите храни за вагинално здраве

Цитрусови плодове

Друга детокс храна за вашата кожа, която не бива да забравяте да консумирате по-често, са вкусните цитрусови плодове. Те ни осигуряват витамин С, който може да помогне за възстановяване на колагена в кожата, което е важно за нейната гладкост. Тези плодове и особено грейпфрутите спомагат за изгарянето на излишните калории, което означава и по-малко целулит, дами.

Орехови ядки

Ако искате да детоксикирате кожата си и да я подхраните отвътре навън, хапвайте орехи. Полезните ядки могат да я направят по-еластична за по-дълго време, но също така, консумацията им спомага за укрепване на ставите и клетъчните мембрани срещу окислително увреждане. Орехите са богати и на омега-3 мастни киселини, витамини А и Е, които са важни за състоянието на косата, еластичността на кожата, забавят появата на възрастови петна.

5 комбинации от храни, които топят коремчето

Сусамов тахан

Сусамовите семена са богати на цинк, желязо и калций. Приготвени като тахан, те са една от най-добрите растителни форми на протеини, които тялото използва като източник на енергия, за подхранване на космените фоликули, намаляване риска от анемия. Сусамов тахан може да използвате за приготвяне на хумус, да го добавяте към овесени ядки или да го хапвате в комбинация с мед.

Свързани статии

Слънчогледови семки (без сол)

Редовната консумация на тези полезни семена помага за елиминирането на свободните радикали, които причиняват клетъчни увреждания, което може да доведе до появата на възрастови петна. Слънчогледовите семена са един от най-богатите източници на витамин Е, който е един от най-важните витамини за здравето и красотата на кожата.

Кориандър

Добавяме го към сосове, салати, ястия, смутита. Кориандърът е храна за красота, която спомага за елиминирането на токсините от организма, които могат да увеличат риска от целулит.

Коментирай
Свободно време