Здраве и красота

5 вкусни напитки за плосък корем

Подобряват метаболизма

19.04.2019г. / 11 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да стопим коремните мазнини може да бъде истинско предизвикателство. Понякога дори редуцирането на общото телесно тегло не може да коригира достатъчно излишните натрупвания в областта на талията. Това не бива да ни отказва от мечтаното плоско коремче. Иска се постоянство – редовна спортна активност, воля – да внимаваме какво хапваме и разбира се да включим някои напитки в менюто си, които могат да допринесат за постигането на целите ни.

Освен зеления чай, споделяме още 5 вкусни и полезни напитки за плосък корем.

Фреш от грейпфрут и канела

Грейпфрутът е един от най-добрите плодове за изгаряне на излишните килограми. Той е богат на витамини, минерали, антиоксиданти. Заедно с канелата ще спомогне за стимулиране на метаболизма ви. Пригответе си пресен сок от грейпфрут и прибавете малко количество канела на прах.

Защо спортът е важен за женското здраве?

Краставици и лимонов сок

Според проучване публикувано в Journal of Ayurveda и Integrative Medicine, лимоновият сок може да помогне за редуциране на мазнините и да подобри липидните профили. За да приготвите тази напитка, пригответе си фреш от 1 лимон, 1 портокал и 2 краставици. Комбинирайте съставките и се насладете на вкуса им.

3 съставки за отслабване, препоръчвани от диетолози

Кориандър и краставици

Краставица, връзка листенца кориандър и лимон са основните съставки, които са ви необходими, за да си приготвите тази топяща мазнините напитка. Направете ги на сок или ги смелете в блендер с ½ чаша вода. По желание може да добавите и малко парче корен от джинджифил, тъй като той задейства метаболизма.

Свързани статии

Чай от джинджифил

Джинджифилът е сред най-здравословните подправки, богат на важни хранителни вещества и биоактивни съединения, които имат мощни ползи за тялото и мозъка. Според учени, подправката може да помогне в борбата със затлъстяването. Напитката приготвена от него спомага за намаляване на стомашния дискомфорт и подобрява храносмилането, метаболизма.

Пресен сок от ананас

Ананасът е богат на антиоксиданти и фибри, които ни осигуряват ситост и малко калории. За да има отслабващ ефект, много е важно плодът да е пресен, а не да ползвате от консерва или сок от кутия. Смелете го в блендер с малко вода и по желание добавете няколко капки лимонов сок или канела.

Коментирай