Здраве и красота

Слънце в града – как да му се насладим, без да увредим кожата

Продуктите на Avène ни помагат да защитим кожата, без да спираме да се радваме на слънчевите лъчи

16.05.2019г. / 08 35ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка година пролетните и летни месеци са времето, което очаквам с нетърпение. Защото това означава: повече време навън, разходки с приятели, спорт на открито, следобедна кафе наслада с колеги или приятели, и най-вече слънце, слънце, слънце! Но за да се насладя изцяло на тези прекрасни моменти, искам кожата ми да е добре защитена от UV лъчите.

И това се превръща в същинска изследователска мисия – да открия продукт, който да съчетава слънцезащита, но без агресивни съставки, да щади природата, но и да осигурява сериозна протекция, да подчертава красивия вид на кожата и да ѝ придава свежест, да се нанася лесно, но без да е мазен или лепкав по кожата, да има нежна и фина текстура и да е богат на ценни антиоксиданти. И това са само част от важните критерии за избор на подходящ продукт. И да не забравя да спомена, че моята кожа е фототип 2, което означава, че съм със светла кожа, кестенява коса и много, много лунички. Затова, колкото и да обичам слънцето и да ме зарежда с енергия и настроение, моят фототип е сред най-рисковите и излагането дълго време на слънце без защитен продукт е немислимо.

Това е причината да следя с огромен интерес иновациите в слънцезащитните продукти, тъй като искам да съчетая всичко в един продукт, а предполагам, че това важи и за вас – искам да се наслаждавам на слънцето като прекарвам голяма част от свободното си време на открито, и искам кожата ми да е здрава и красива. Мисията тази година бе повече от успешна и ще ви споделя какво открих.

Слънце в града

Всички знаем, че UV лъчите представляват сериозна заплаха за здравето ни, ако сме изложени твърде дълго на слънце. UVA и UVB лъчите навлизат дълбоко в кожата и са отговорни за бързото ѝ стареене, а освен това са предпоставка за отключване на опасни заболявания.

Но дали знаете, че 80% от усвояването на UV лъчите става именно в града, когато кожата ни е най-малко защитена. Аз лично останах изумена от тези данни, тъй като винаги съм свързвала опасността от слънчеви изгаряния най-вече с плажа през лятото, но не и с разходките и времето, прекарано в града. А се оказва, че именно в града се случват тези 80% от излагането ни на слънчева радиация и е жизненоважно да защитим кожата си. UV лъчите обаче не са единственото предизвикателство пред красивата и млада кожа – замърсяването в града се нарежда сред най-големите виновници за преждевременното ѝ остаряване и повяхване.

Иновацията, която Avène създаде е слънцезащитният им продукт 3-в-1, който предпазва кожата ни в градската среда. B-Protect 50+ осигурява протекция както от UV лъчите, така и има силен ефект срещу замърсяването, като същевременно разкрасява кожата и подчертава нейната свежест. B-Protect 50+ е обогатен и с уникален антиоксидантен комплекс от Претокоферил и Тиалидин.

Тяхната комбинация спомага да се неутрализират свободните радикали и замърсяващите частици, осигурявайки цялостна клетъчна защита. Термалната вода Avène е сред активните съставки на продукта, а нейните успокояващи и омекотяващи свойства спомагат кожата да е защитена.

B-Protect 50+ има всички качества да се превърне в любимия ми слънцезащитен продукт в града, защото не само осигурява протекция на кожата, но и я разкрасява в същото време, подчертавайки нейния свеж вид.

Спорт на открито

Едно от най-сериозните предизвикателства за защитата на кожата ни, докато сме навън и спортуваме на открито е да намерим най-подходящия продукт. Физическото натоварване е прекрасен начин да поддържаме тялото си в кондиция и да изглеждаме добре, но е важно да знаем, че спортът подлага кожата ни на напрежение. А в комбинация с излагането на слънце рискът за кожата нараства още повече. Именно това предизвикателство вдъхновява Дерматологични Лаборатории Avène и те създават първия си слънцезащитен продукт, който е предназначен за спорт на открито.

Благодарение на Флуид Спорт SPF50+ вече можем да се наслаждаваме на физическата активност сред природата, без да се притесняваме, че слънчевите лъчи ще увредят кожата ни.

Флуидът на Avène се отличава с изключително лека и фина текстура, която е лесна за нанасяне дори и върху окосмени зони.

Две основни качества на флуида ме карат искрено да се влюбя в него – фината текстура е високо водоустойчива, също и на изпотяване, а завършекът върху кожата след нанасяне не е мазен или лепнещ, а приятен и много свеж.

Формулата на продукта съчетава няколко ценни компонента за протекция на кожата – патентована филтърна система за широкоспектърна UVB-UVA защита с оптимална кожна толерантност.

Флуид Спорт 50+ осигурява и защита от оксидативния стрес чрез два ценни антиоксиданта Пре-токоферил и Про-таурин. Мощната комбинация предоставя на кожата клетъчна защита от оксидативния стрес, който се получава вследствие на излагането на слънце и физическото натоварване. За да бъдем напълно защитени, Avène са включили в състава на Флуид Спорт 50+ и термална вода Avène, която е известна с успокояващите и омекотяващите си свойства.

Едно от най-големите предимства на слънцезащитните продукти на Avène е, че за създаването им се разработват екосъобразни формули, които целят намаляване на въздействието върху околната среда. Строго събраните съставки на продуктите и екологичният подход наистина впечатляват, защото грижата за здравето и красотата ни не бива да е за сметка на околната среда. Това вече е възможно и нека избираме продуктите внимателно и с грижа не само към нас, но и към природата.

Коментирай