Здраве и красота

Полезни растителни алтернативи на протеините (галерия)

Защо е важно да не изключваме протеините от менюто си?

20.05.2019г. / 06 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Без значение дали сме избрали да ядем месо, месни и млечни продукти или сме поели по пътя на вегетарианството или веганството, едно нещо е факт – всеки човек се нуждае от протеин, за да е здрав и за да функционират органите и системите му по правилен начин.

Протеините са необходими на тялото в името на здравето на кръвта. Те играят незаменима съществена роля в хормоналния баланс. Голяма част от калориите, необходими на човек, за да си набави енергията, нужна за извършване на ежедневните дейности, идва от протеините. Правилното делене на всяка клетка в организма зависи пряко от наличието на полезни протеини.

Изобщо, това е незаменим хранителен елемент, без който животът е немислим. Нашите тела са изградени от протеини и именно заради това всяка клетка, тъкан и орган, всеки процес в организма се нуждае от протеини, за да функционира.

Свързани статии

Ако сте избрали пътя на пълния или частичен отказ от консумация на животински протеини, трябва да се опитате максимално да заместите тяхната липса в организма. Ако не го направите, тялото ви ще бъде подложено на истинско изпитание.

Вижте кои са най-здравословните и незаменими растителни алтернативи на протеините от животински произход, които трябва да присъстват в менюто ви.

Кои са те, вижте в галерията тук.

Коментирай