Здраве и красота

Невероятно бърз трик за сушене на лака

Спестява време и нерви

20.05.2019г. / 07 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нанасяте един слой, подухвате с уста, веете пръстите във въздуха. Изчаквате. Нанасяте втори пласт, после трети. Накрая топлак. Пак подухвате, пак веете. И така оформянето на маникюра и лакирането може да отнеме повече от час, понякога два, за да сте сигурни, че няма да го развалите. Не смеете да пипнете нещо, за да не обелите лака, но внезапно телефонът ви звъни. Колкото и внимателно да вдигате, все някак нещата успяват да се объркат.

6 хитри употреби на лака за нокти

Всички сме се сблъсквали с това неприятно преживяване. Следват изтриване на разваления лак, повтаряне на цялата процедура наново и губене на безценното ви време.

Според специалисти маникюристи на лака са му необходими между 24 и 48 часа, за да се втвърди наистина добре. Това време се увеличава с остаряване на лака. Вероятно сте забелязали, че дори лакът ви да не е стар и дори да сте се лакирали рано сутринта, след като си легнете и се събудите на сутринта са се появили отпечатъци. Колкото и да сте изчакали лакът да съхне, неговото пълно втвърдяване настъпва наистина бавно.

Как тогава да ускорите този процес? Има ли начин да накарате лака да съхне и да се втвърдява по-бързо?

Има и той е много лесен.

Напълнете купичка със студена вода. Ако можете да понесете студа, добавете и няколко кубчета лед.

Как да се лакираме без да се омазваме?

След като се лакирате, изчакайте 3-4 минути и натопете пръстите си в купичката. След като видите, че по лака започват да остават кръгли капчици вода, подобни на мъниста, значи се е втвърдил достатъчно.

Извадете пръстите, изчакайте водата да изсъхне още няколко минути. Лакът ще е по-издръжлив, а лакирането ще ви отнема много по-малко време.

Коментирай