Здраве и красота

„Човекът може да открие в природата лекарства за всичките си болести“

Тази философия изповядват във фармацевтична компания Aboca

30.05.2019г. / 09 08ч.
Аз жената
Снимка: Aboca

Снимка: Aboca

“Стига да иска, човекът може да открие в природата лекарства за всичките си болести.“

Това е философията, която води Валентино Меркати при основаването на Aboca през 1978 година. В края на 70-те и началото на 80-те години, концепцията на компанията за 100% натурални продукти от растителни екстракти не е взета на сериозно от фармацевтичните гиганти, които по това време процъфтяват благодарение на синтетичните молекули.

Но ето че днес Aboca заема 4-то място по продажби на ОТС пазара в Италия*. Днес, когато дори фармацевтичните гиганти се обръщат към натуралните продукти, Aboca е натрупала едно много солидно знание по отношение на комплексността на растителните екстракти.

Ние сме създадени от един и същ материал – генетичният код. ДНК. Растения, животни, хора: всички използваме един и същ код и сме взаимно свързани. За да лекуваме хората, ние от Aboca изучаваме както генетичния код, така и тези връзки. Откриваме растителни молекулни комплекси, които лекуват хората, защото говорят на техния език. Именно от срещата между растения, наука и иновации се раждат нашите продукти.

В Aboca всичко е проектирано и изградено така, че продуктите да отговарят на здравните стандарти: от 100% биологично отглеждане, през фотохимични и биологични изследвания до производство. Тази интегрирана система е важна както за лечението днес, така и устойчиво в бъдещето. Заради тази визия и стремеж работата им винаги да бъде в полза на обществото естествено идва и момент, в който Aboca се пререгистрира през 2018 г. (годината, в която компанията навърши 40 години от основаването си) като дружество с общественополезна цел (Benefit Corporation).

Това означава, че се ангажираме да работим отговорно, устойчиво и прозрачно по отношение на общността, хората и околната среда.“

За да поддържат тази регистрация, Aboca гарантират спазването на определен етичен кодекс, който включва множество различни аспекти. Например един от най-важните е грижата за служителите, на които се обръща внимание както на физическата форма и здраве, така и на психическата. Компанията активно участва и в културни събития. Например през 2019 г., най-важната изложба, свързана с 500 години от смъртта на Леонардо да Винчи се организира с подкрепата на Aboca във Флоренция.

Историята на Aboca започва от вилата и от логото на компанията и 15 служители. Днес, производството се простира на 25 000 кв. м. площи сертифицирани по GMP. Служителите са над 1 400 души. Произвеждат се 115 продукта в 16 фармацевтични форми. През 2018 година Aboca произвежда 45 млн. опаковки. Голяма част от растенията компанията отглежда на собствени площи – над 1 700 хектара.

*Данни IQVIA, 2018 г. пазар ОТС в Италия.

Коментирай
Свободно време