Здраве и красота

Коя е най-добрата слънчева защита за всеки тип кожа

За повече забавни летни дни и здрава кожа

23.06.2019г. / 11 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Eucerin

Снимка: Eucerin

Знаете ли, че според специалисти дерматолози, само 10 минути на ден под слънчевите лъчи прекарани без слънцезащита, оказват положително влияние върху хормоналния баланс, имунната защита, подобрява се синтезът на витамин D?

Извън тези 10 минути обаче трябва да защитим кожата си като най-голям орган в човешкото тяло с подходяща козметика. Без значение дали отиваме на работа, разхождаме се из града или се забавляваме активно на плажа. Но тъй като всяка кожа е различна и има своите нужди, от особено значение е да изберем най-подходящата лятна грижа.

Обсъждайки с приятелки темата за слънцезащита и събирайки различни мнения, тази година отново ще се доверя на слънцезащитни продукти с марката Eucerin®. Защо?

Моите приятелки са с различни нужди, що се отнася до защита на кожата. Едната страда от чувствителна кожа и атопичен дерматит, другата избягва забавленията на плажа, защото има слънчева алергия, има притеснение за това как да предпази и детската кожа на момченцето си, докато моята е по-мазна и предразположена към образуване на пъпчици и пигментни петна.

Сега си представете всички тези специфики, представени в широката си гама от продукти за защита от слънцето, предлагащи решение за всеки тип и състояние на кожата. Още една причина да се доверя и това лято на Eucerin® е това, че козметиката на немския козметичен бранд има клинично доказана ефективност, активни съставки и иновативна формула, предпазващи кожата от преждевременното стареене.

И така, какво ще сложим в чантите си за плажа с моите приятелки, според индивидуалната ни нужда от слънцезащита?

Знаете ли, че прекомерното излагане на слънце е основната причина за преждевременното стареене на кожата (фотостареене)? Затова започвам своето ревю на козметиката с един любим продукт за лице – Eucerin® Оцветен слънцезащитен крем за контрол на фотостареенето Medium, SPF 50+. Невероятен CC крем с SPF 50, който предпазва всички видове кожа на лицето от фотостареене.

Продуктът се предлага в два цвята, а след като го нанесете, ще се убедите колко лека, немазна и некомедонна е неговата текстура, докато тенът ви е изравнен. Това означава, че вече няма нужда да се притеснявате на плажа, когато не сте си нанесли пудра или фон дьо тен, защото оцветеният крем ще ви помогне да изглеждате забележително под слънцето.

Обичам да го нанасям и като база за грим. Така останалите продукти се нанасят много по-добре и съм спокойна, че кожата ми е защитена, благодарение на дълговерижната хиалуронова киселина, която се съдържа и в останалите продукти от серията, намаляваща видимо признаците на стареене на кожата.

Продължавам грижата със серията, която е създадена специално за мазна и предразположена към акне кожа. Серията не съдържа съставки, запушващи порите. В ултра-леката ѝ формула е вложена себум регулиращата Oil Control технология с Л-карнитин и абсорбиращи микрочастици.

След нанасяне продуктът оставя незабавно усещане за сухота при допир и дълготраен ефект против лъщене на кожата – нещо неприятно, което само жените с мазни кожи знаем какво е.

Хиперпигментацията е друг проблем, пред който съм изправена през пролетно-летните месеци.
За щастие, открих верен съюзник, който се превърна в още един мой любим продукт – Eucerin® Pigment Control Слънцезащитен флиуд SPF 50+ с Advanced Spectral Technology. Неговата текстура и активните му съставки доказано адресират специфични потребности на кожата като хиперпигментация.

Патентована активна съставка Thiamidol атакува хиперпигментацията точно там, където се образува, за да намали тъмните петна и да предотврати повторната им поява. Без петна в областта на горната устна, нослето и околоочния контур (при мен се появяват най-често в тези области).

Моята приятелка Ани, ще добави в плажната си чанта слънцезащитната линия за чувствителна кожа, страдаща от атопичен дерматит. Тя включва продукти с висока и много висока защита (SPF) и Advanced Spectral Technology за активна защита от причиняваното от слънцето увреждане на кожата.

Радвам се, че това лято приятелката ми Надя няма да се крие под чадъра, увита в парео, защото тя откри как да не даде шанс на слънчевата алергия, която винаги е съпроводена с появата на сърбящ червен обрив. Благодарение на алфа-глюкозил-рутин, който спомага за предотвратяването на причинените от слънцето алергии като светлинната полиморфна дерматоза.

Като майка, тя иска синът ѝ да се забавлява на плажа, но нежната му кожа да има най-добрата протекция, затова няма да пропусне да добави и серията за най-малките. Това е фотозащита от най-висок клас за деца, която предпазва и успокоява чувствителната детска кожа и намалява риска от дълготрайното ѝ увреждане. Какви са другите предимствата на серията?

Клинично и дерматологично доказана ефективна защита от слънцето, толерантна към чувствителна кожа и различни кожни проблеми като атопичен дерматит. Подходяща грижа за деца на възраст над три месеца, без химически филтри. По-малко петна по дрешките от продуктите след изпиране, лесно се нанасят, удобни и лесно преносими опаковки. 

Не на последно място, не забравяйте, че слънчевата защита трябва да бъде ежедневен ритуал за цялото семейство. Слънчевите лъчи въздействат върху кожата, дори когато времето е облачно и мрачно. Това ни напомня, че защитата от слънцето не е приоритет само в горещите слънчеви дни, по време на ваканция.

Желая ви приказно лято, красива и защитена кожа. А ние с Ани и Надя, отиваме да се забавляваме на плажа.

Коментирай