Здраве и красота

Лунна диета за юли

Лятото е най-доброто време за разтоварващи режими

01.07.2019г. / 11 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

В началото на всеки месец поглеждаме към календара, за да си запишем фазите на Луната за лунната диета. Лятото е един от най-подходящите периоди за следване на разтоварващ режим, като този. Имаме в изобилие свежи плодове и зеленчуци, а и в горещините се препоръчва да се храним с по-леки храни. Какво трябва да знаем за отделните лунни фази?

По време на пълнолуние

Според някои специалисти по хранене, това е най-подходящата фаза за започване на разтоварващ режим. По време на пълнолуние апетитът ви към нездравословни храни може да се повиши. Препоръчва се консумацията на фрешове, вода и билкови чайове или свежи плодове и зеленчуци. Те ще ви дадат необходимото за поддържане на добри енергийни нива.

Не забравяйте, че консумацията на алкохол, млечни продукти, зехтин, сол, тестени изделия е забранена по време на лунната диета.

По време на намаляваща Луна или последна четвърт

През този период се стимулира детоксикацията на тялото и елиминирането на излишните течности. Пийте поне по 8 чаши вода и хапвайте свежи плодове и зеленчуци, ако само с фрешове усещате дефицит на енергия.

По време на първа четвърт на Луната

Тази фаза е изпитание за волята ни. Самодисциплината е важна, тъй като тогава апетитът се повишава. Не забравяйте да приемате достатъчно течности, тъй като недостатъчният им прием може да се обърка с глад, а всъщност тялото ви да има нужда от повече хидратация.

8 летни диети, които топят излишните килограми

По време на новолуние

Препоръчва се само консумацията на вода, пресни сокове, чайове като градински, зелен, чай от глухарче, които имат силен детоксикиращ ефект и подобряващи метаболизма.

Запишете си фазите на Луната за месец юли:

  • 2.07.2019 г. – 22:10 часа – новолуние
  • 9.07.2019 г. – 13:32 часа – първа четвърт
  • 17.07.2019 г. – 00:31 часа – пълнолуние
  • 25.07.2019 г. – 04:29 часа – последна четвърт
Коментирай
Свободно време