Здраве и красота

Плодове и зеленчуци, които да хапвате през лятото

Хидратират и се грижат за кожата

29.07.2019г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво да приготвите с едни от най-здравословните храни

Диня

Няма как да не хапваме с удоволствие сочната диня. Тя е един от най – добрите начини да се хидратираме, да свалим няколко излишни килограма, да елиминираме излишните течности. Освен това водното съдържание в динята, помага на тялото да се охлади в горещите летни дни. 

Консумирайки я, не само ще се чувстваме сити, но и ще се погрижим за здравето на храносмилателната система, тъй като динята съдържа фибри. Не на последно място тя ни осигурява и  ликопен, който предпазва клетките на кожата от увреждането на слънчевите лъчи. 

Храни с празни калории, от които се пълнее

Фенел и селъри

Никоя дама не иска да се появи на плажа, подпухнала, а лятото е сезон, в който въпреки потенето може да се случи, да се усещаме по-подути. Селъри и фенел (копър) са чудесни диуретици, които помагат да се отървем от излишните течности в организма, но без да ни дехидратират.

Когато ги консумираме, съставките в зеленчуци стимулират бъбреците ни, да отделят повече урина и така сме по-малко подути. Добавяйте вкусните зеленчуци към салати. Целъри може да хапвате и с извара, рибни дипове или такива приготвени със сирена. 

Коментирай