Здраве и красота

Как да използваме силата на тюркоаза?

Вярва се, че красивият камък може да ни предпази от негативност

24.07.2019г. / 08 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Тюркоазът е невероятно красив камък, често използван в бижутерията, както и за декорация на предмети. Неговите преливащи нюанси го правят изключително удобен за съчетаване в избора на бижута, дрехи, украса, интериор.

Красотата му винаги е била високо оценявана още от древни времена, в различни култури, сред които персийската и египетската.

Какво е неговото значение?

Тюркоазът се нарежда сред най-древните камъни, известни в човешката история. Бил е талисман на крале, шамани, войни. Поради своята силна енергия, се счита, че тюркоазът може да осигури защита от негативни емоции и преживявания, и да ни предпази от разочарования.

>> Изберете си камък и подобрете енергията си <<

Във фъншуй тюркоазът се използва за красиво представяне на водата, един от фъншуй елементите. Като такъв, тюркоазът се използва като фъншуй елемент за привличане на богатство, пари, както и за средство да се укрепи здравословното състояние и настроението.

Успокояващата енергия на тюркоаза го превръща в подходящ избор за декорация на детска стая, особено на тийнейджъри. Ако работите предимно у дома също е препоръчително да включите декорация с камъка в помещението, в което работите. Това може да допринесе за по-спокойна и релаксираща обстановка, лишена от напрежение.

Много често в миналото камъкът е бил използван като орнамент в различни предмети и бижута, символ на мъжката сила. В днешно време се вярва, че тюркоазът е символ на мъжката, но също и на женската сила, и когато се носи или използва по някакъв начин в стила на обличане и аксесоарите, може да се счита за талисман, привличащ късмет, успех, креативност.

>> Привлечете щастието, любовта и парите в дома си <<

На работното място тюркоазът може да се използва за подсилване на лидерския дух и за спомагане да се избягват недостатъчно добри и мъдри бизнес решения. Хората, които се занимават с писане също могат да използват енергията на камъка, за да се вдъхновят, да преодолеят блокиране и трудности в работата си. Можете да използвате енергията на камъка като го носите под формата на красиво бижу или пък сувенир, който да поставите на бюро или друга мебел в офиса и дома си.

Имайте предвид, че не е добра идея да позиционирате тюркоаза на пряка слънчева светлина и го предпазвайте от драскотини и изпускания.

Коментирай