Здраве и красота

3 съвета за грижа за сивата коса

За красива коса, мека като коприна

17.07.2019г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
3 съвета за грижа за сивата коса

Сивата коса е естествена и красива. Така мислят много западни блогъри и модели, които призовават хората да приемат сивата си коса и да се гордеят с нея. Среброто в косата наистина изглежда много елегантно и стилно, а днес дори младите момичета често боядисват косата си в модерни сиви нюанси. В тази статия ще говорим за това как да направите сивата коса не проблем, а достойнство.

Грижа

Сивата коса винаги е суха и затова изисква специални грижи. Преди всичко трябва да изберете добър хидратиращ шампоан с подхранващи масла, протеини и провитамин В5. Сивата коса също така не може без балсам. Вземете тези продукти за предпочитане от професионални линии, например, в серията Loreal боя за коса представя много възможности за козметика за този вид грижа за косата.

Освен това е важно 1-2 пъти седмично да помагате на косата си с регенерираща маска. Можете да изберете маска от асортимента на магазина или да си приготвите маска от яйчен жълтък, 3 супени лъжици кефир и чаена лъжичка кокосово, маслиново или масло от ший.

Тониране

Не всяка сива коса блести с благородно сребро, по-често сивата коса има неестетичен жълт оттенък. За да се отървете от този проблем просто използвайте професионални тониращи агенти за сива коса. Популярни марки предлагат шампоани и балсами с лилав пигмент, който нежно неутрализира жълтеенето. Процесът на третиране е много прост:

  • нанесете продукта върху косата, разпенете и разпределете по цялата дължина;
  • дръжте продукта в продължение на 2-5 минути върху косата;
  • измийте обилно с течаща вода.

След първата употреба ефектът ще бъде забележим, а ако нанасяте шампоани и балсами с пурпурен пигмент редовно – къдриците винаги ще блестят с благородно сребро.

Стайлинг функции

Сивата коса не понася горещото стилизиране. Под въздействието на високата температура, тя се накъсва и пожълтява. Ето защо много стилисти препоръчват да се правят модни прически, които не изискват нагряващи уреди. Също така е важно редовно да се подстригват разцепените краища, тъй като сивата коса може да изглежда много разхвърляна.

Коментирай
Свободно време