Здраве и красота

Няколко начина да изчистим тялото от токсините

Време е за летен детокс

29.07.2019г. / 15 46ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Детоксикацията представлява процес на прочистване на организма от вредните токсини, които се натрупват в тялото ни. Причините за замърсяването на тялото ни са много: тежките метали, които могат да се открият в храната и водата, консумацията на вредни храни, алкохол, цигари, ефектът от мръсния въздух, заседналият начин на живот, недоброто сдъвкване на храната, хапването на крак… и още редица фактори, които пречат на нашето тяло и забавят метаболизма ни.

Признаците, че ни е необходимо детоксикиране могат да бъдат: отпадналост, качване на излишни килограми, главоболие, подуване и тежест в стомаха, разсеяност, торбички под очите, кожни проблеми, болки в ставите и мускулите, често боледуване, чупливи нокти, запек и др.

Детоксикацията ни е нужна, за да укрепим нашия организъм, да го изчистим от вредните токсини, като по този начин се предпазваме от различни заболявания и спомагаме за стимулирането на имунната ни система.

След детоксикация ще се чувствате по-енергични, по-концентрирани, подмладени и в по-добра физическа форма.

>> 10 прости начина да детоксикираме тялото всеки ден <<

Какви детокс стъпки можем да предприемем:

Детоксикиращи напитки:

1. Водата има едно от най-пречистващите свойства за нашия организъм, което помага за извеждане на токсините от тялото и подобрява общото ни здраве.

2. Чай от глухарче, който ускорява процесите в организма ни, подпомага чернодробните функции и благоприятства състоянието на черния дроб.

Лесна рецепта за чай от глухарче: Супена лъжица цвят се залива с чаша вряла вода. Прецежда се след десетина минути. Пие се два-три пъти на ден по половин чаша.

>> 10 признака, че тялото ви е пълно с токсини <<

3. Зеленият чай е една от най-здравословните напитки. Той благоприятства сърдечносъдовата и нервната система, улеснява изгарянето на мазнини и има антиоксидантен ефект, който подпомага защитата от злокачествени заболявания и подобрява състоянието на кожата. Приемайте от 1 до 2 чаши дневно и ще изпитате позитивните му ефекти.

4. Топла вода с лимон сутрин на гладно стимулира имунната система, помага за регулиране на теглото, улеснява храносмилането, допринася за изчистването на токсините, а също така изчиства кожата.

5. Сок от краставица – полезен антиоксидант с детоксикиращи свойства. Той се грижи за кожата ни, като я прави по-еластична и гладка, помага на мускулите, намалява кръвното налягане и ни осигурява ценни витамини и минерали.

>> 3 стъпки за детокс на косата и скалпа <<

Нарежете краставица на тънки резени и я поставете в кана вода. Оставете я да престои за една нощ в хладилника и консумирайте на сутринта.

Коментирай
Свободно време