Здраве и красота

Няколко начина да изчистим тялото от токсините

Време е за летен детокс

29.07.2019г. / 15 46ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Детоксикиращи храни:

1. Яжте „живи“ храни – приемайте много плодове и зеленчуци, които са пресни и свежи. Това са леки и вкусни храни, зареждащи тялото ни с енергия. Организмът ни преработва тези хранителни продукти бързо. Те допринасят и за понижаване на кръвното налягане, подобряват обмяната на веществата и спомагат за намаляване на теглото.

>> 3-дневен детокс с вода с чия и лимон <<

2. Консумирайте сурови ядки – освен че са вкусни, те имат антиоксидантно действие; спомагат за укрепването на костите и подсилват имунната система.

3. Хапвайте моркови – суровите моркови съдържат уникални фибри. Зеленчукът е източник на витамини C, B и A. Подпомага храносмилането, имунната система, здравето на сърцето и кожата и естествената детоксикация на организма.

>> Тревожни признаци, че бъбреците ви се нуждаят от детокс <<

4. Хапвайте авокадо – то е храна с високо съдържание на витамини C и K. Действа противовъзпалително на нашия организъм и стабилизира кръвната захар.

5. Добавете магданоз към менюто си – той е естествен диуретик, който спомага за извеждане на излишните течности от тялото ни, като по този начин ни детоксикира. Той подпомага имунната ни система и улеснява работата на черния дроб.

Физическата активност е неизменна част от детоксикацията на тялото.

Спортуването, без значение под каква форма – дали бързо сутрешно ходене, следобедна фитнес тренировка или вечерни екипни активности, ни поддържа не само красиви и силни, но и ни помага за отделянето на натрупалите се токсини в организма. Колкото по-интензивни са тренировките, толкова по-ускорено ще е топенето на мазнини.

Когато поддържаме пулса и телесната си температура високи през цялата тренировка, механизмът за охлаждане на тялото – потенето, ще работи по-силно. Именно чрез потенето се извеждат токсините – това подпомага функционирането на имунната система; убиват се вируси и бактерии и се изчистват порите на кожата.

Автор на статията: Катрин Миладинова, стажант в Az-jenata.bg.

Коментирай
Свободно време