Здраве и красота

Как да задържите грима върху кожата си в летните жеги?

Полезни съвети за дълготраен грим през лятото

26.07.2019г. / 07 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако искате да изглеждате добре целогодишно, вероятно гримът е неизменна част от визията ви. Трудно е обаче да изглеждате еднакво добре през целия ден, особено през лятото, когато жегата нанася фатални щети по грима. Само след няколко часа половината от него вече е изчезнала.

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим>>>

За да задържите грима си там, където му е мястото през целия ден дори и през лятото, когато потта надделява, вижте какво трябва да направите преди да нанесете макиажа си.

Подготовката е ключова

Преди да нанесете каквото и да е върху кожата си трябва да я подготвите много добре. За целта почистете в дълбочина. Не трябва да остават никакви следи от изпотяване, себум, вода или козметични продукти, съдържащи масла.

Използвайте точната база за грим

Помислете добре каква е формулата на фон дьо тена ви – дали е течна, с прахообразна или кремообразна текстура. С нея трябва да съобразите и базата за грима. Изберете матираща база, която не съдържа добавени масла и която по същността си не е хидратираща. Ако кожата ви се нуждае от хидратиране след това, периодично използвайте мист за лице (мъгла за лице), който да я тонизира.

Как да носите грим с брокат (галерия)>>>

През лятото фон дьо тени с богата хидратираща текстура също не са добра опция, защото се „свличат“ от кожата заради повишеното изпотяване и отделяне на себум, особено в Т-зоната.

Свързани статии

Използвайте попиващи кърпички

Колкото и усилия да положите, себум все пак вероятно ще се появи с течение на деня и активността ви. Затова винаги бъдете подготвени и носете в себе си специални кърпички за попиване на масла от кожата. Те ще ви помогнат да задържите грима си на мястото му.

Ако се наложи да добавяте фон дьо тен през деня, задължително преди това попийте себума с кърпичките.

20 идеи за грим за сини очи>>>

Използвайте пудра

Пудрата е едно от решенията, които ще ви помогнат да задържите грима там, където му е мястото през лятото, но е много важно да я нанасяте правилно. Ако нанесете пудра върху недобре подсушена кожа или кожа, непочистена от себум, моментално ще останат бучки и участъци с прекомерни наслагвания от пудра.

Коментирай