Здраве и красота

Лунна диета за август

Да елиминираме излишните течности

01.08.2019г. / 10 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новият месец август ни очаква. Без значение дали ще работим или ще имаме време и за ваканция, тялото ни се нуждае от детокс. Затова ще се доверим на лунната диета. Нейният основен принцип е в рамките на 24 часа да се приемат само течности под формата на вода, фрешове, чайове.

Зехтин, мед, захар, сол не влизат в детокс плана. Какво да правите, ако този режим не ви понася, как да се храните? Всяка фаза може да бъде леко изменена, така че да постигнем разтоварващ ефект. Повече вижте в следващите редове и не забравяйте да си запишете фазите на Луната.

Напитки, с които да забавите стареенето

Новолуние

Това е много специална фаза на Луната, тъй като тогава се възстановява тялото, фаза, която ни помага да се отървем от всичко ненужно, включително телесните мазнини. По време на новолуние се консумират пресни сокове, билкови чайове, вода. Тези от вас, които не могат да следват толкова строг режим, може да опитат да хапват салати и протеинови храни като риба, яйца, морски дарове, немазни меса, бобови растения, извара. Избягвайте солта и допълнителните мазнини.

Няколко начина да изчистим тялото от токсините

Нарастваща Луна

Възможно е задържане на излишни течности, натрупване на килограми, повишаване на апетита, затова дори да не следваме лунната диета е важно как ще се храним. Анасон, портокал, карамфил, грейпфрут, джинджифил, кориандър ни помагат да балансираме емоционално и да контролираме апетита си. Най-добре е да консумираме пресни сокове, ябълки, кефир, айрян, но ако много огладнеем можем да си позволим 1-2 сварени яйца или 150 г пилешко/пуешко месо. Не ползваме сол, за да можем да елиминираме излишните течности от тялото си.

Плодове и зеленчуци, които да хапвате през лятото

Пълнолуние

Тялото ни е нестабилно, имаме склонност да задържаме излишни течности, да се усещаме по-подути. По време на тази лунна фаза не се консумират подправки, сол и захар са забранени за всяка фаза от диетата. Хубаво е менюто ни да е съставено от вода, детокс чайове, фрешове.

Последна четвърт

Луната намалява и е добре да се придържаме към консумацията на свежи плодове и зеленчуци, повече вода, чай.

Фазите за лунната диета може да видите на следващата страница.

Коментирай