Здраве и красота

Как най-популярните цветове влияят на емоциите ни

Кои повишават апетита ни

30.08.2019г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Цветовете са навсякъде край нас, а сякаш рядко се замисляме за това как те влияят на нашите емоции, нагласи. Кой е любимият ви цвят в облеклото, интериора? Какво усещане оставя във вас? В следващите редове споделяме как едни от най-често използваните багри ни влияят.

Синьо

Синият цвят е успокояващ. Той може да ни накара да се чувстваме по-концентрирани, да релаксираме. Известно е, че дори помага за понижаване на кръвното налягане, изчистване на ума и подпомагане на спокойното дишане. Но е много важно кои сини нюанси ще използваме в интериора, облеклото или съдовете, в които се храним. За предпочитане е те да не са студени, а да са леки, по-топли, за да могат да се комбинират добре и с други топли нюанси.

Как да използваме цветовете за отслабване

Жълто

Интериорът, в който има и от този цвят винаги ни озарява. Чувстваме се необикновени и когато облечем дреха в жълто. Това е така, защото жълтите багри повишават положителните вибрации, енергийните ни нива, карат ни да се чувстваме жизнени, радостни. Ако искате да се събуждате сутрин по-лесно, пийте кафето/чая си в жълта чаша.

Коментирай