Здраве и красота

15 години медицински център „Фемина“

„Хиляди доволни пациентки, стотици бебешки усмивки, десетки нововъведения и най-съвременна апаратура“

10.08.2019г. / 09 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: Медицински център "Фемина".

Снимка: Медицински център "Фемина".

Женското здраве и грижата за него изискват редовни прегледи при висококвалифицирани специалисти, на които имаме доверие и разчитаме на експертното им мнение, адекватна оценка и лечение при необходимост. За да поддържаме доброто си здраве, както и да реагираме навреме на здравословни неразположения, специфични за женския организъм, е важно да намерим мястото, на което получаваме комплексни грижи от най-високо ниво. Едно от тези места, в които жените се чувстват сигурно и комфортно, е медицински център "Фемина"

На 9 август 2019 г., една от най-популярните и успешни клиники за женско здраве празнува своята 15-а годишнина. Създаден през 2004 година, Медицински център „Фемина“ е лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ с основна насоченост към бременността, майчинството и проблемите на жената в различните ѝ възрасти.

Във „Фемина“ се осъществява пълен обем извънболнична медицинска помощ в акушерството и гинекологията, както и редица високоспециализирани и тясно профилирани дейности, които изискват специална апаратура и квалификация. Ултразвуковата техника от най-висок клас позволява извършване на двуизмерна (2D), триизмерна (3D), триизмерна в реално време, (4D) ехография (абдоминална и вагинална), пълен обхват доплерови изследвания, както и еластография. Благодарение на нея и на доказаните умения на специалистите, пациентките имат възможността да получат най-добрата и прецизна ехографска диагностика.

Прегледите и консултациите в центъра се извършват от водещи български специалисти в акушерството и гинекологията, детската кардиология и образната диагностика. Всеки член на екипа притежава висока квалификация и опит, придобити с многогодишна практика и упорита клинична и изследователска работа в най-големите национални университетски центрове, както и с обучение и многобройни специализации в чужбина. Те притежават научни степени и звания, които са признание и доказателство за техните професионални възможности.

Управителят на центъра доц. Румен Димитров, е завършил медицина в МУ – София с Хипократов медал през 1986 г. От 1990 година работи като асистент в най-голямата ни университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ – София. Има специалност по акушерство и гинекология от 1994 г. Последователно израства до главен асистент и доцент в Медицински университет в София и началник на Клиника по обща и урогинекология, ръководител на екип с над 25-годишна практика в гинекологичната хирургия. Профилиран е в областта на оперативната гинекология, ендоскопската гинекологична хирургия (безкръвни гинекологични операции), урогинекологията, ултразвуковата диагностика в акушерството и гинекологията и уродинамиката. Специализирал е в British Urological Institute, Бристол. Защитил е дисертация в областта на уродинамиката на тема „Многоканални компютризирани уродинамични изследвания при жени с дисфункция на долния уринарен тракт“ (2002 г.). Автор е на множество научни публикации и е съавтор в 7 учебника и помагала за студенти и специализанти. Член е на Управителния съвет на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията и е лектор на нейните обучителни курсове.

Центърът е оборудван с апаратура, обезпечаваща максималния възможен обем на амбулаторната диагностика в акушерството и гинекологията. Той разполага с богат набор от ултразвукова техника от най-висок клас, която е уникална за страната. Тя включва най-новото поколение триизмерни ултразвукови скенери: Samsung UGEO WS80A Elite, Samsung UGEO WS80A, Samsung Medison Accuxix A30, Medison Accuvix XG, Medison Accuvix V20 Prestige, Medison Accuvix V20 снабдени с последните софтуерни пакети за обработка на образа и получаване на естествени и ефектни изображения. В ръцете на най-добрите наши специалисти по ехографска диагностика в акушерството и гинекологията тя демонстрира максималните си възможности. Центърът притежава и лазерна система Fotona SP Dynamis с приложение в гинекологията, дерматологията и естетичната медицина.

Коментирай