Здраве и красота

Джинджифилов чай с куркума и неговите ползи за здравето

Съдържа още вълшебни съставки

22.08.2019г. / 12 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Джинджифилът и куркумата имат доказани здравословни ползи за организма поотделно, но заедно правят истински чудеса. За да се възползвате от тях, направете си чай от джинджифил, куркума, мед, лимон и черен пипер. Тази фантастична комбинация прави истински чудеса със здравето.

Какви са основните ползи на всеки от компонентите в този вкусен чай:

Куркума: съдържа пресни биоактивни вещества, като най-полезен сред тях е куркуминът – антиоксидант, който има противовъзпалителни свойства;

Защо да пиете отвара с куркума всеки ден?>>>

Джинджифил: има противовъзпалителни свойства, потиска гаденето и също така има мощни антиканцерогенни свойства;

Лимонов сок: съдържа висока концентрация на витамин С, който също е антиоксидант и стимулира имунитета, подобрява състоянието на кожата и сърдечносъдовата система;

Мед: съдържа голямо количество антиоксиданти, които намаляват кръвното налягане и холестерола;

Черен пипер: само щипка черен пипер е способна да подобри храносмилателната и сърдечносъдовата системи, да отпуши синусите и да достави голямо количество антиоксиданти на организма.

Какви са ползите от всички тези съставки, взети заедно?

Пригответе си джинджифилов чай с куркума, мед, лимон и черен пипер, защото:

Предпазва сърцето

Множество изследвания показват, че комбинацията от джинджифил и куркума има силата да намали холестерола, което подобрява работата на сърцето и кръвоносните съдове. Стените на артериите остават еластични и здрави, което намалява риска от инфаркт и инсулт.

Причини да пиете сок от джинджифил и лимон всяка сутрин>>>

Подобрява паметта и концентрацията

Чаят от джинджифил и куркума има много солидни ползи и за мозъка. Той предпазва от деменция и болестта на Алцхаймер заради голямото количество антиоксиданти в състава си.

Аналгетични свойства

Всички съставки в този чай имат болкоуспокояващи свойства. Той намалява болката в главата, меките тъкани, мускулите, потиска възпаленията след тренировка, при вирусни инфекции или други видове дискомфорт.

Стимулира имунитета

Можете да пиете чай от джинджифил и куркума като превантивна мярка срещу настинка, вируси и грипни състояния, а можете да го консумирате и като лек срещу тях. Той подпомага имунната система и укрепва защитните сили на организма.

Свързани статии

Грижи се за кожата

Благодарение на противовъзпалителните си свойства, този чай се бори срещу акнето, псориазиса и екземата, които както знаем са трудни за овладяване състояния.

Невероятните ползи на черния пипер за здравето>>>>

Подобрява храносмилането

Джинджифилът има потискащо болката и възпалението влияние върху стомаха, облекчава гаденето и повръщането, стимулира растежа на полезни бактерии, премахва газовете и подуването. Куркумата е полезна и при синдрома на раздразненото черво.

Контролира диабета

Изследване, публикувано в British Journal of Nutrition сочи, че комбинацията от джинджифил, куркума, мед, лимон и черен пипер има много добри показания при диабет. Чаят от тези съставки намалява кръвната захар и подобрява усвояемостта на инсулина в кръвта, както и на самите въглехидрати.

Коментирай