Здраве и красота

Грешки в храненето, които предизвикват главоболие

Внимавайте с диетичните напитки

09.09.2019г. / 05 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои съставки в храните

Преработените храни, като пакетирани лакомства, бисквити, кексове, бургери и т.н. съдържат съставки, които също могат да повлияят негативно на здравето ни и да предизвикат главоболие. Обърнете внимание на това какво пише на опаковките на храните, които купувате. 

Как да направите диетата си по-здравословна

Ако има: 

Мононатриевият глутамат (MSG - E621) за засилване на вкуса, ароматизатор. Може да се съдържа в азиатски храни, колбаси, соев сос, преработени храни, консервирани зеленчуци. 

Нитратите и нитритите обикновено се съдържат в преработените меса като колбаси, шунка, бекон и други. 

Нисковъглехидратни храни, подходящи за отслабване (галерия)

Аспартам (APM) и сукралоза (E955) са изкуствени подсладители, в диетични безалкохолни напитки, спортни напитки, продукти без захар и дори в някои детски витамини. Червеното и жълтото оцветяване на храни като сладолед, чипсове, бонбони също може да е предпоставка за главоболие. 

Как да намалите риска от главоболие? 

Бъдете винаги добре хидратирани. Дехидратация е една от основните причини за главоболието. 

Свързани статии

Не пропускайте хранения, а си осигурете 5 – 6 по-малки с полезни храни. Гладуването също може да предизвика неразположение. 

Приемайте достатъчно витамини и минерали. Ниският прием на фолиева киселина, магнезий, желязо, мед, витамини D, B2, B6 и B12 може да доведе до чести главоболия. 

Не пропускайте да консумирате свежи плодове, зеленчуци, бобови растения. Те са богати на естествени естрогени, които неутрализират негативните ефекти на естрогена, който тялото ни синтезира. 

Коментирай