Здраве и красота

6 масла, които стягат кожата на тялото

Подобряват тонуса и намаляват видимостта на стриите

27.08.2019г. / 09 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременност, отслабване, хормонални промени... Всичко това влияе на състоянието на кожата не само на лицето, но и на тялото ни. Отпуснатата кожа не изглежда привлекателно. 

За да намалим риска от този нежелан ефект от промените, през които сме преминали, е важно да спортуваме редовно, но и да си правим домашни всекидневни масажи, докато нанасяме подходящ продукт върху кожата на тялото.

В допълнение към ежедневната козметика, която ползваме, може да добавим или да заменим с някои етерични масла, които имат стягащо действие. Вижте кои. 

Масло от пачули

Хубаво е маслото от пачули да се разрежда с друго базово, като кокосово, масло от сандалово дърво, масло от семена от моркови или масло от гроздови семена. Нанесете го върху суха и почистена кожа с леки масажни движения. Маслото от пачули не само стяга кожата (особено след раждане или редуциране на телесното тегло), но действа противовъзпалително, свива порите. 

5 натурални грижи при обриви и екзема

Лавандулово масло

Ароматното масло има антибактериални свойства и помага за баланса на себума. То е чудесна грижа за много суха кожа, подмладява и тонизира кожата на тялото, като същевременно редуцира появата и видимостта на стриите. 

Най-добрите кардио тренировки за сваляне на корема

Масло от здравец

То ще ви помогне за възстановяване на колагена и подобряване на еластичността на кожата чрез усилване на еластиновите влакна. Ако кожата ви има стрии, знайте, че това е едно от най-ефективните етерични масла за третирането им, като същевременно ще подобрите тонуса на кожата си. Може да го комбинирате с арганово масло. 

Домашни средства срещу мазна кожа

Масло от нероли

Ароматното масло съдържа естествен химикал, наречен цитрал, който спомага за регенерацията на кожните клетки и намалява видимостта на белезите. Маслото от нероли стимулира растежа на нови клетки и намалява размера на порите. Подобрява устойчивостта на кожата, действа антистареещо, намалява появата на бръчки. Може да го комбинирате с масло от сладък бадем, масло от роза. 

7 задължителни навика преди лягане, които гарантират красотата ни

Масло от шипка

Богато е на антистареещи съставки като витамини Е, А, есенциални мастни киселини, които спомагат за забавяне на процеса на стареене в кожата. Благодарение на своите хидратиращи свойства, кожата получава естествена влага, като по този начин се подобрява нейната еластичност.

Свързани статии

Маслото от шипки спомага и за синтеза на колаген, което прави кожата по-стегната, намалява белезите. 

Масло от жасмин

Маслото има ревитализиращи свойства, като редовното му нанасяне върху кожата спомага за намаляване видимостта на стриите, но също така действа и стягащо. Жасминовото масло подобрява кръвообращението, което подпомага синтеза на кожни клетки. Може да го комбинирате с масло от роза или шипки. 

Коментирай