Здраве и красота

Японска бананова диета

Сутрешната диета с банани, която топи килограми

25.08.2019г. / 06 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Колко често спазвате диети? Както знаете, всеки хранителен план си има своите правила за следване. Някои от тях правят диетата по-трудна за следване и нерядко се отказваме да я следваме още в началото. Но днес в здравната ни рубрика, споделяме с вас сутрешната бананова диета. Тези, които обичат да хапват банани, ще са доволни от режима. 

Какво трябва да знаете за диетата?

Започнете деня с чаша вода (може и 2-3) на стайна температура (пийте я на малки глътки) и 1-2 банана. Ако не сте любители на тези плодове, може да ги замените с други, но ако ще са ябълки, праскови и т.н., е важно да закусите само с един вид плод, а не да ги комбинирате като в плодова салата. След 30 минути, след като сте консумирали бананите, ако все още усещате глад, хапнете още 1 банан.

За обяд и вечеря се хранете нормално. Последното хранене за деня трябва да е до 20:00 часа, не по-късно и без десерти. Ако все пак почувствате силен глад час-два, след като сте се нахранили, може да си позволите един плод.

Полезни храни, които повишават HDL (добрия) холестерол

Няма ограничения за вида на храните и количеството им, но все пак не забравяйте, че спазвате диетата с цел да разтоварите организма си и да свалите няколко излишни килограма. 

За обяд може да си приготвите здравословна салата и да изядете 1 банан например. Опитайте да замените пържени храни с печени, варени или приготвени на пара.

Ако консумирате ориз, може да редуцирате порцията. Хранете се така, че да усещате лек глад, а не до преяждане. Може да пиете кафе, чай, вода (със стайна температура) и при специални случаи вино или бира. 

Свързани статии

Не са позволени понички, сладоледи, чипсове, пакетирани храни като цяло.

Сдъвквайте храната си внимателно.

Може да имате малки закуски, но е важно между тях и основните хранения да има около 3-4 часа пауза. Какво да хапнете? Може да си позволите 2-3 блокчета тъмен шоколад, шепа сурови ядки, шепа варен ориз, 1 банан или друг плод. 

По възможност вечер си лягайте по-рано. Хубаво е да обърнете внимание на физическата активност и да я направите част от вашето ежедневие.

Коментирай