Здраве и красота

Как сложих край на лъщенето, черните точки и широките пори

Моята формула за чиста кожа без акне и несъвършенства

26.09.2019г. / 08 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Лъщене, грим, който не се задържа дълго време, черни точки и акне... Всяка дама с мазна кожа знае колко деликатна е тя и как неприятното лъщене, въпреки че сме си сложили матиращ грим, ни поставя в неудобни ситуации, когато излизаме да се забавляваме, когато любимият иска да ни погали по лицето или пък през летните месеци, когато сме изложени на високи температури.

В допълнение, черните точки, акнето и белезите, които оставят по кожата ни, нанасят щети върху самочувствието ни като жени.

Моята кожа е мазна и носи със себе си всички гореизброени несъвършенства. Ген, какво да се прави. Въпреки че съобразявам как се храня, периодично посещавам козметик, неприятното лъщене и пъпките не намаляват. В допълнение, порите с напредването на годините стават все по-големи, а фон дьо тенът не ги прави по-малко видими. Е, поне появата на бръчки ще се забави, тъй като момичетата с мазни кожи имаме това предимство пред останалите.

По природа съм човек, който трудно се отказва, когато иска да подобри нещо в живота си. Суетна съм, затова реших да потърся грижа за моята кожа, която да ми помогне да се почувствам и да изглеждам по-красива. Тъй като пазарът предлага много продукти, трудно е да избереш най-добрата грижа. Затова се допитах до професионалното мнение на дерматолог.

Искам да споделя, че към този момент, всекидневните нужди на кожата ми, както нейното здраве и красота са поверени на серията на Eucerin DERMOPURE. Преди да ви разкрия продуктите, които ползвам, ще отбележа, че инвестицията си заслужава. Кожата ми подобри своята структура, без да е дехидратирана, като порите не са просто свити в рамките на няколко часа, а по-малко видими, тъй като кожата е нежно ексфолирана. Белезите от акне минават много по-бързо, значително намаля и образуването на черни точки и пъпки.

Започвам своя бюти разказ от вечерната грижа, тъй като за мен тя е най-важна, особено що се отнася до това как ще почистим грима и замърсяванията на околната среда. Имам два продукта, които редувам – Eucerin® DERMOPURE измиващ гел за лице и Eucerin® DERMOPURE мицеларен разтвор.

Перфектно почистват, без да дразнят или разрушават естествената овлажняваща бариера на кожата. С тях се чувствам по-свежа, кожните бактерии са елиминирани. Бих ви препоръчала да пробвате и Eucerin® DERMOPURE тоник за лице, който не само почиства, но неговата формула с млечна киселина отваря запушените пори, разбира се, без да изсушава.

Всяка дама с мазна кожа трябва да знае, че ексфолирането е важна част от бюти ритуала. Два пъти седмично ползвам Eucerin® DERMOPURE ексфолиращ гел. Тъй като кожата на гърба ми също е проблемна, не се поколебах да си направя пилинг с продукта. Приятно изненадана съм, микрочастиците в продукта премахват мъртвите клетки и отварят порите. В резултат, все по-рядко ми излизат пъпки по гърба.

А сега, искам да споделя своя любим продукт от серията, който ми върна самочувствието – Eucerin® DERMOPURE обновяваща грижа за лице.

Той съдържа 10% хидрокси комплекс, високоефективна комбинация от ексфолиращи агенти – гликолова киселина, салицилова киселина и полихидрокси киселина, които спомагат за изглаждането, отпушването на порите, намалява появата на черни точки и пъпки, действа против лъщене, предотвратява повторната поява на петна.

Вероятно се питате „А каква грижа да нанеса на кожата си преди да поставя грима си?“. Това също е важно и отново мога да препоръчам продукт, който спомага за регулиране на синтеза на себум – Eucerin® DERMOPURE матиращ флуид за лице.


С него кожата ви ще е матирана до 8 часа. Без да запушва порите, подходящ и при раздразнения, тъй като има успокояващ ефект.

Ако кожата ви е прекалено чувствителна, поглезете я с Eucerin® DERMOPURE интензивен успокояващ крем за лице. Той съдържа екстракт от Licorice, серамиди, които помагат за намаляване зачервяването, успокояват, подсилват кожната бариера.

В дните около месечния цикъл, появата на пъпчици може да ни изненада навсякъде. Затова е добре да бъдем подготвени и за тези моменти. Малък, компактен, удобен за носене в дамската чанта и абсолютен приятел на вашия красив външен вид е Eucerin® DERMOPURE стик-коректор за лице. Само за няколко секунди ще прикрие пъпката или петънцата по лицето ви, но също отпушва порите.

Не забравяйте, че кожата склонна към акне засяга и хора в зряла възраст, а нашата генетична предразположеност и начин на живот са едни от основните причини за появата на пъпки, черни точки, лъщене. Затова е важно какви грижи полагаме за нея, тъй като неправилната или недостатъчна грижа за кожата, ползването на козметични продукти, които не отговарят на нуждите ѝ, околната среда, създават среда, в която бактериите се развиват. Серията Eucerin® DERMOPURE третира всички признаци на кожа, склонна към акне. Само ако ѝ се доверите ще забележите колко ефективни са нейните формули. Бъдете красиви!

Коментирай