Здраве и красота

7 камъка при високо кръвно налягане и стрес

Помагат да балансираме

02.10.2019г. / 13 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Наричат високото кръвно налягане „тихият убиец“. Може да е налице, а ние дори да не подозираме. Начинът на живот и хранене са ключови за това как ще успеем да овладеем този здравословен проблем.

Хипертонията води до риск от сърдечен удар, инсулт, бъбречна недостатъчност и други. Дори да приемаме назначените от лекар медикаменти, да се храним здравословно, стресът е този, който може да попречи на това да бъдем в баланс.

Полезни напитки при високо кръвно налягане

Хубавото е, че има много начини да му противодействаме и в комбинация с назначения от лекар специалист прием на медикаменти, като единият от тях е чрез красиви камъни. Вижте 7, които могат да помогнат да намалите стреса и благоприятстват регулирането на високото кръвно налягане.

Аметист

Това е един от най-добрите камъни, който може да има положителен ефект за регулиране на високото кръвно налягане. Има охлаждащ, облекчаващ напрежението и успокояващ болката ефект. Също така помага за хармонизиране на мозъчната функция, успокоява нервите, спомага за релаксацията.

Естествени методи за борба с високото кръвно налягане

Черен турмалин

Ако ви липсва енергия, носете черен турмалин. Той не само регулира високите стойности на кръвното налягане, но и укрепва нервната ви система. Особено ефективен е в ситуации на стрес.

Коментирай