Здраве и красота

4 билки за черния дроб и бъбреците

Помагат за техния детокс

27.10.2019г. / 06 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Магданоз

Чудесна билка, която използваме ежедневно за овкусяване на нашите ястия, салати, смутита и т.н. Тя е много повече от просто вкус в чинията. Магданозът е богат на флавоноиди, витамини, минерали и антиоксиданти. Той е много добър естествен детоксикатор на целия организъм.

Как благоприятства функцията на бъбреците?

Това е друга фантастична билка, която може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците. Също така, спомага за заздравяване на бъбречната тъкан.

4 витамина за здрав черен дроб

Счита се за горчива билка, а за тях се смята, че стимулират отделянето на жлъчка, като подпомагат детоксикацията на черния дроб. Също така магданозът играе важна роля в синтеза на глутатион, който предпазва черния дроб от увреждане.

Не на последно място, спомага за контрола на кръвната захар, която ако се поддържа висока може да увреди черния дроб.

Свързани статии

Джинджифил

Ако все още не сте го добавили към ежедневното си меню, опитайте. Той не само добавя повече пикантност към ястията, но помага при гадене, както и за детоксикиране на черния дроб и бъбреците.

Каква е ползата му за здравето на бъбреците?

  • Увеличава естествените антиоксиданти на организма;
  • Намалява възпалението;
  • Помага за елиминирането на токсините от бъбреците;
  • Намалява фиброзата;
  • Помага за по-здрава бъбречна тъкан.

Как помага на черния дроб?

Според учени, редовният прием на джинджифил може да повлияе на нашите гени, участващи в синтеза на мазнини в черния дроб. Помага да се предотврати съхраняването на липиди, което намалява риска от мастни заболявания на черния дроб.

Коментирай