Здраве и красота

Храни, които предизвикват подпухване на клепачите

Избягвайте ги

30.11.2019г. / 08 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подпухване на клепачите и уморен вид през целия ден... Колко често се събуждате с подут горен и/или долен клепач? Освен умората, ген, ежедневната консумация на някои храни може да предизвика подпухване. Кисели краставички, колбаси, маслини, са само част от тях. Върху консумацията на кои други е добре да помислите, ако искате да имате по-свеж вид?

Консервирани храни

Нахут, боб, грах, леща, царевица и т.н. Обичаме да ги консумираме, без да се замисляме, че когато си ги купуваме консервирани, в повечето случай те съдържат повече натрий, който се използва за процеса на консервиране. Това може да е причина за подпухването на клепачите ни. Ето защо, за да намалим вредното им въздействие е добре преди да ги консумираме да ги изплакнем с вода, за да премахнем част от излишния натрий.

4 подправки за засилване на имунитета през есента и зимата

Непоносимост към храни

Ако имате алергия или непоносимост към пшеница, ечемик, овес или ръж, които съдържат глутен, консумацията на храни приготвени с тях като хляб, сладкиши и други, може да причини редица възпаления в тялото. Едни от тях са подуване на корема и газове, подпухване на очите.

Друг вид непоносимост към храни, която може да предизвика подпухналост е лактозната. Тя се изразява в недостиг на храносмилателния ензим лактаза, който преработва лактозата. Обърнете внимание след консумацията на кои млечни продукти клепачите ви са по-подпухнали.

Коментирай