Здраве и красота

Лунна диета за януари 2020

Елиминирайте излишните течности

03.01.2020г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Само три дни след настъпването на новата 2020-а започва и първата фаза на Луната от лунна диета. След дългата почивка, обилното похапване, се завръщаме към нормалния си ритъм. Отново ще направим корекции в храненето си, за да се освободим от излишните килограми, токсини и течности. Новогодишният ни старт започва с лунната диета и 4-те фази, които ще следваме. Какво е характерно за тях?

Важно! По време на диетичния режим не се консумират захар, мед, сол, подправки, сокове от кутия, смутита, млечни храни, алкохол, както и други твърди храни. Приемат се само фрешове, чайове и вода.

По време на пълнолуние

Най-доброто време за започване на лунната диета е 2 до 3 дни преди настъпване на пълнолунието. Започнете с по-лек хранителен режим, а когато настъпи тази лунна фаза преминете към 24-часово консумиране на течности. Смята се, че по време на пълнолуние губим повече излишни килограми.

5 здравословни причини да ползвате тиква за отслабване

Намаляваща Луна

Светлината на Луната намалява на нощното небе. През този период се стимулира детоксикацията и елиминирането на излишните течности от тялото. Отново в рамките на 24 часа се приемат само течности, като ако имате дефицит на енергия може да хапнете малка плодова салата.

Свързани статии

Нарастваща Луна

По време на тази фаза може да усетите повишаване на апетита ви. Затова е важно да проявите самодисциплина. На нарастваща Луна тялото трупа своите енергийни резерви. Може отново да консумирате само течности или пък да минете на по-лек хранителен режим с плодове, сурови зеленчуци, 50 г сурови ядки.

Лесен трик, с който ще се храните пълноценно без да напълнявате

Новолуние

Препоръчва се консумацията само на течности, за да може тялото да елиминира по-лесно токсините. Не забравяйте за детокс чайовете приготвени от градински чай, глухарче или зелен чай.

Запишете си фазите на Луната за лунната диета:

  • 3.01.2020 г. – 06:52 часа – първа четвърт;
  • 10.01.2020 г. – 21:14 часа – пълнолуние;
  • 17.01.2020 г. – 15:35 часа – последна четвърт;
  • 24.01.2020 г. – 23:11 часа – новолуние
Коментирай