Здраве и красота

Защо да се храним с китайски клечки

Направете ги част от вашата диета

22.12.2019г. / 05 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ползваме ги, когато консумираме суши или друго от азиатската кухня. Наричаме ги китайски клечки или пръчици за хранене. Докато свикнем да се храним с тях е забавно предизвикателство. И докато ги приемаме само като прибор за хранене, храненето с китайски клечки има редица ползи за здравето. Вижте защо да ги ползвате по-често.

Помага в отслабването

Според някои специалисти, храненето с пръчици помага за намаляване на телесното тегло. На стомаха му е необходимо време, за да изпрати сигнали до мозъка, че вече сме сити. В ежедневието, в повечето случаи се храним бързо.

Това се отразява на механизма за контрол на апетита. Освен това, бързото хранене ни кара да ядем повече и така получаваме калории, от които организмът ни не се нуждае.

4 рецепти с кокосово масло

На мозъка му е необходимо около 20 минути, за да осъзнаем, че вече сме се нахранили. Тук храненето с клечки ни помага да забавим бързото темпо на хранене и мозъкът ни да има достатъчно време. Също така, хранейки се с клечки, нашите хапки са по-малки, сдъвкваме по-добре храната си и тя се усвоява както трябва. Това ни помага да намалим и храносмилателните неразположения, които възникват хранейки се бързо. Всичко това помага да редуцираме излишните килограми.

Благоприятства здравето на някои органи

Ако сте забелязали, когато се храните с китайски пръчици, има пръсти, които остават неподвижни. Всеки пръст е свързан с определен орган в човешкото тяло. Така например, палецът представлява стомаха и далака.

Когато се храним с клечки, в пръстите ни се активират определени центрове. В случая с палеца ни, това помага да поддържаме в добро здраве тези два органа.

Свързани статии

Но на показалеца също се активират определени точки, които са свързани с пикочния мехур и бъбреците.

Активирането на точките на средния пръст стимулира черния дроб и жлъчния мехур. Безименният се свързва със здравето и функциите на дебелото черво и белите дробове. Храненето с клечки помага да имаме по-добро храносмилане и чрез стимулацията на безименния пръст.

Кутрето е свързано със сърцето и тънките черва. Задействайки свързаните рецептори на малкия ви пръст, се изпращат сигнали към тънките черва и така се активират храносмилателните ензими.

Коментирай