Здраве и красота

Антистареещи храни за кожата според възрастта

Богати на важни хранителни елементи

13.02.2020г. / 10 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За кожата след 50-годишна възраст

Настъпващата менопауза оказва също влияние върху здравето и красотата на кожата. Губи се колаген, кожата продължава да губи от обема си, все по-трудно се задържа и влагата в нея.

Най-важните ползи от омега-3 мастните киселини

Ето защо е важно в менюто ви да има повече храни, богати на полезни мазнини, като омега-3, които може да си набавите с консумацията на ленено семе, овесени ядки, риба, сурови ядки като орехи, бадеми, авокадо. Всички те са богати и на витамини С и Е, които подхранват кожата.

През 50-те години, кожата на жената се нуждае и от каротеноиди, които придават по-свеж вид. Храни с високо съдържание на каротеноиди са морковите, тиквата, сладките картофи, червените чушки. Те ще ви осигурят и витамин А и антиоксиданти.

Коментирай