Здраве и красота

Детокс напитка с вода, семена от чиа и лимон

Богата на омега-3 мастни киселини

19.02.2020г. / 11 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какви напитки консумирате всекидневно? Ако сте от тези, които започват деня си с чаша вода с лимон, днес искаме да споделим с вас една идея за напитка със семена от чиа и лимон, която може да консумирате не само сутрин. Какви са ползите от нейната консумация? Чудесна е за хидратация, особено ако не обичате да пиете чиста вода.

Семена от чиа за отслабване и не само

Водата с чия и лимон ще ви помогне да повишите вашите енергийни нива и то без да се налага да приемате кофеинови напитки или сладкиши, които обикновено ни „вдигат“, когато нямаме много енергия. Тази полезна напитка е богата на фибри, което не само ще подобри храносмилането ви (особено ако страдате от запек), но ще ви осигури и ситост, което е важно, ако спазвате диета и се борите с глада. Консумацията ѝ ще ви зареди с калций, омега-3 мастни киселини.

Пийте вода с лимон, ако имате следните проблеми

Не на последно място, комбинацията от семената и лимона, ще ви осигури и важни антиоксиданти.

Как да си приготвите тази детоксикираща напитка?

Ще ви бъдат необходими:

  • 1/2 ч.л. семена от чиа;
  • 1 ч.л. пресен лимонов сок;
  • 1 ч.л. мед;
  • 1 чаша вода;

Сипете семената в подходящ съд и залейте с водата. Оставете ги да престоят в нея минимум час, докато водата стане леко гелообразна. След това добавете лимоновия сок и меда и се насладете на напитката. Може да прецедите водата, а набъбналите семена да добавите към вашите здравословни закуски, кремове, смутита.

Коментирай