Здраве и красота

Маски за лице със зелен чай матча

За красива и здрава кожа

28.02.2020г. / 05 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зеленият чай е една от най-полезните напитки. Опитвали ли сте чаша зелен чай матча? Той се предлага в прахообразна форма, а японците го добавят и в сладкиши, кафе напитки. Матча е еликсир на здравето и красотата. Освен за приготвяне на напитка, с него може да поглезим и кожата на лицето си.

Вижте 3 начина да го включите във вашата домашна грижа. Три подмладяващи и озаряващи маски с матча.

Изглаждаща маска със зелен чай и мед

Медът има силни антибактериални свойства. Богат е на антиоксиданти, които помагат в борбата с преждевременното стареене на кожата. Той успокоява, подхранва, но също така и е добра естествена грижа за кожи склонни към акне.

Комбинирайте 2 ч.л. матча на прах с 1 с.л. мед и няколко капки вода, ако консистенцията е твърде гъста. Нанесете маската върху почистена кожа и оставете да действа в рамките на 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

4 от най-добрите антиоксиданти за кожата

Детокс маска с матча и активен въглен

Активният въглен има редица предимства за красотата на кожата. Повече за тях може да прочетете тук. Защо да си приготвите маска за лице с него? Ще подейства успокояващо и е чудесно средство да премахнете мъртвите кожни клетки и намалите белезите от пъпки. Може да ползвате активния въглен в комбинация с матча на прах, да добавите към тях 5 – 6 капки етерично масло от чаено дърво, малко количество вода за свързване на всички съставки.

6 признака на дефицит на витамини и минерали

Маската отново се нанася върху почистена кожа за около 10 – 15 минути, след което се изплаква, а кожата се подхранва с подходящ крем. За допълнителни ползи и изглаждащ ефект, към тази комбинация може да добавите и хума. Хумата е чудесна за намаляване на бръчките, озарява тена, действа антибактериално.

Свързани статии

Матча и босилек

Босилекът е не само чудесна подправка. Той помага на кожата ни да бъде по-красива и здрава, намалявайки черните точки, подобрявайки тена ѝ, забавя стареенето и може да помогне за облекчаване на ухапванията от насекоми. За да си приготвите маска с него, ще са ви необходими свежи листа. Нарежете ги на ситно, прибавете към тях 1 с.л. матча на прах и малко вода. Получената маска се нанася върху почистена кожа за 10 – 15 минути. След това изплакнете с вода и нанесете подходящ крем. При добра поносимост, може да си приготвяте тези маски 1 – 2 пъти седмично.

Коментирай