Здраве и красота

Лунна диета за март

Помага да намалите подпухването

01.03.2020г. / 17 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свързваме месец март с настъпването на пролетта. Тогава обикновено започваме да мислим и в посока как да подобрим външния си вид, да редуцираме излишните килограми, които сме натрупали през есента и зимата. Време е за детокс и здравословно хранене! Време за лунната диета!

Кои хормони определят вашия тип фигура?

Хранителен план, който ни позволява да се разделим с излишни течности, токсини и да поставим началото на нов начин на хранене. Характерно за лунната диета е, че в рамките на 24 часа от започване на съответната лунна фаза, разрешени за консумация са само течности под формата на вода, чайове, фрешове.

Натурални начини да намалите нивата на кортизола

Ако нямате опит в следването на този режим или усетите слабост, може да си позволите малка купичка с плодова или зеленчукова салата. Не се добавят подсладители, подправки, сол, млечни продукти. По желание може да си приготвите домашен зеленчуков бульон, който да консумирате само с малко лимонов сок, без сол и самите зеленчуци.

Сиртуин диетата, с която Адел отслабва

След края на съответната фаза, веднага ще забележите колко по-леко се чувствате, как подпухването на крайниците и лицето е намаляло. Между лунните фази е важно как ще се захраните. Постепенно в менюто се включват млечни продукти, варен картоф, свежи плодове и зеленчуци, месо.

Запишете си фазите на Луната за месец март

  • 2.03.2020 г. – 21:38 часа – първа четвърт
  • 9.03.2020 г. – 19:35 часа – пълнолуние
  • 16.03.2020 г. – 11:39 часа – последна четвърт
  • 24.03.2020 г. – 11:36 часа – новолуние


Коментирай