Здраве и красота

5 големи грешки, които се допускат при извиването на миглите

Не ги допускайте, за да не увредите миглите

11.03.2020г. / 08 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Извиването на миглите е истинско изпитание за много дами. За да изглеждат миглите ви безупречно извити и обемни са необходими някои умения, които не всички жени притежават. Не е нужно обаче да сте кой знае какви майстори на грима. Достатъчно е само да не допускате някои от най-често срещаните грешки в извиването на миглите, за да ги превърнете в изящни пърхащи пеперуди над очите ви.

Ето как.

Няколко тайни за красиви мигли

Кои са най-често срещаните грешки в извиването на миглите, които да не правите?

Извивате миглите си след нанасяне на спирала

Това прави миглите ви не само допълнително разрошени и слепнати, но може и да им навреди. Спиралата покрива миглите ви, след това изсъхва бързо, което прави косъмчетата по-твърди и не толкова гъвкави. Ако ги извивате точно в този момент рискувате да ги начупите и да ги направите податливи на повече накъсвания.

Пърхащ поглед с дълги и красиви мигли

Вместо това винаги извивайте миглите преди да сте нанесли спиралата. Уверете се, че спиралата от предишния ден е напълно премахната от миглите преди да ги извиете. В противен случай рискувате да начупите косъмчетата, което може да доведе и до падането им.

Стискате твърде силно

Ако искате да имате дълги и здрави мигли, прилагайте само лек натиск, за да ги извиете. Прекомерното стискане на уреда за извиване може да им придаде нежелан ъгъл от 90 градуса, който води до счупването на косъма и сериозното му повреждане.

Какво пропускаме при използването на спирала за мигли?

За да извиете най-добре миглите, поставете уреда възможно най-близо до кожата без да я затискате. Стиснете без голяма сила и задръжте така за няколко секунди. Ако мислите, че ефектът е малък, повторете. Чак след това нанесете спирала.

Никога не почиствате уреда си за извиване

Важно е редовно да почиствате уреда си за извиване на миглите, защото по него полепват частици спирала или очна линия, бактерии, мъртви кожни клетки. Те могат да направят уреда по-малко ефективен и да ви заразят с някаква очна или кожна инфекция.

4 грижи за дълги и здрави мигли

Свързани статии

Не подменяте подложката

С течение на времето подложката, която е във вътрешната страна на уреда и върху която лягат миглите ви при извиване, се напуква и амортизира. Ето защо е важно от време на време да я сменяте. Така ще се предпазите от неумишлено отскубване на косъмчета при употреба.

Как да имитирате по-плътни мигли с помощта на спиралата

Купувате уреди с ниско качество

Евтините уреди за извиване на мигли не са ефективни и могат да увредят миглите ви. Качеството винаги е от значение. Залагайте на изпитани и висококачествени продукти, за да са здрави и красиви миглите ви.

Коментирай