Здраве и красота

Хранителни комбинации за засилване на имунитета

За повече здраве и красота

13.04.2020г. / 15 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Яйца и сирене

Чудесни са в комбинация като бъркани яйца със сирене или омлет. Знаем, че калцият е от съществено значение за поддържането костното и ставно здраве. Ако не приемаме достатъчно витамин D, усвояването на калций е по-трудно. Яйцата са богати на витамина, който освен че намалява риска от депресия и напълняване, засилва и защитните сили на организма.

Здравословни ползи от пробиотиците

Пилешко месо и моркови

Морковите са богати на витамин А, който е полезен за очите, кожата и имунната система. За да може човешкото тяло да трансформира бета-каротин във витамин А, то се нуждае от достатъчно количество цинк, което може да ни осигури пилешкото месо. Ето защо не пропускайте към вашите рецепти с пилешко да добавите и моркови.

Природни начини да намалите нивата на холестерол

Риба и броколи

Броколите, освен че са богати на витамин С, съдържат и съединение, наречено сулфорафан, което може да се намери и под формата на хранителни добавки. То има детоксикиращ ефект, засилва имунитета, намалява риска от образуването на полипи на червата и други. От друга страна, рибата е богата на селен, който е много силен антиоксидант. Тази хранителна комбинация се грижи не само за нашата фигура, но и подобрява общото здравословно състояние.

Коментирай