Здраве и красота

Какво се случва в тялото, когато пиете розова вода

За ползите от розовата вода

23.03.2020г. / 05 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Розовата вода отдавна е известна със своите полезни свойства в козметиката. Неслучайно тя се използва за тази цел от столетия чак до днес. Клеопатра е била добре запозната с невероятните ползи на розовата вода в красотата и се е възползвала от тях.

10 изненадващи употреби на розовата вода

Розовата вода е не само популярна козметична съставка, използвана в грижата за кожата, но и ароматизираща подправка в кухнята на Близкия изток, както и в гръцката, сирийската, египетската, мароканската и индийската. Тези народи не само готвят с розова вода, но и я пият.

Ползите за здравето от розовата вода са много. Тя е не само ароматна напитка, която освежава, но и може да окаже положителен ефект върху здравето.

Розова вода за здраве и красота

Дерматологът Наташа Санди споделя пред thelist.com, че розовата вода съдържа флавоноиди, антиоксиданти и витамини А, В, С и Е. те придават на розовата вода противовъзпалителни свойства, които могат да допринесат в борбата с акнето, дерматита, екземите, псориазиса, розацеята, различните кожни раздразнения и зачервявания.

Пиенето на розова вода е натуропатичен метод, който допринася към ефекта на външното прилагане на розовата вода. Напитката, наситена с полезните вещества от натуралните масла на розата, помага за регенерирането на клетките в тялото и кожата, като балансира редица функции в организма и хидратира в дълбочина. Благодарение на антиоксидантите в състава си розовата вода се бори с възпаленията и стареенето в тялото.

Лятна грижа за кожата с розова вода

Розовата вода може да се използва и като вода за уста, тъй като противовъзпалителните ѝ свойства могат да помогнат в унищожаването на бактериите в устната кухина.

Бюти приложения на розовата вода

Пиенето на розова вода може да намали стреса и да подобри общото състояние. Успокояващият ѝ аромат допринася и за бързото заспиване, както и за непробудния нощен сън, така необходим за възстановяването на организма.

Коментирай