Здраве и красота

Нощни маски против бръчки около очите

Как да преборите стареенето

09.04.2020г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена мечтае да има здрава кожа без бръчки, която да изглежда сияеща, естествено опъната и гладка. За да я постигнете е необходимо да се грижите за състоянието ѝ всеки ден, но и всяка нощ. Често забравяме за нощната грижа за кожата, а тя е много важна. За да направите кожата си гладка и без бръчки, особено около очите, където се образуват най-много фини линии, е необходимо да прилагате нощни маски за подхранването и хидратацията ѝ.

Ето няколко полезни рецепти за нощни маски за околоочната зона, които съдържат само натурални продукти.

Вредни навици, които предизвикват ранна поява на бръчки

Маска с краставица

Краставицата е един от най-силно хидратиращите зеленчуци. Тя е богат източник на огромна палитра от витамини и минерали. Има мощни успокояващи свойства, изглаждащи бръчките.

Смесете 1 супена лъжица настъргана или пасирана краставица с 1 супена лъжица розова вода. Нанесете с памучен тампон около очите. Изчакайте да изсъхне добре преди да си легнете.

Какво показват бръчките на лицето за здравето ви?

Бадемово масло и мед

Тази маска хидратира много дълбоко зоната около очите, като допринася за изглаждане на бръчките и фините линии, причинени от недоспиване и вредните влияния на околната среда. Подходяща е за премахване на тъмни кръгове около очите.

Смесете1 супена лъжица бадемово масло с 1 супена лъжица мед. Нанесете с тампон около очите. Изчакайте да попие добре и легнете. Медът няма да попие напълно в кожата, като зоната ще остане лепкава цяла нощ. Затова изберете стара калъфка за възглавница, която да ползвате или постелете памучна кърпа, която да изперете след това.

Как да забавим появата на бръчки около очите?

Маска с картофи

Картофите са известни с качествата си в борбата с подпухналостта на кожата около очите. Премахват и тъмни кръгове. За да си направите маска пасирайте малко количество суров картоф, докато получите паста. Втрийте го с ръце или с тампон в зоната около очите. Изчакайте 20 минути, докато поизсъхне и оставете да действа цяла нощ.

Киви и кисело мляко

Тази комбинация е прекрасна за околоочната зона, в която се образуват много бръчки. Тази маска хидратира и съживява кожата, прави я гладка и ѝ придава естествен блясък.

Най-честите митове за бръчките

В блендер смесете продуктите и ги направете на паста. Нанесете с тампон около очите. Оставете да изсъхне напълно преди да си легнете. Изплакнете на сутринта.

Какао и течна сметана

Сметаната е много богата на наситени мазнини и протеини. Те подхранват кожата много дълбоко и я хидратират. Какаото е чудесен продукт, богат на антиоксиданти, който има и противовъзпалителни свойства.

3 начина да изгладим бръчките с чаена лъжичка

Смесете 1 супена лъжица какао с 1 супена лъжица сметана. Нанесете върху околоочното пространство. Отново изчакайте да изсъхне добре и легнете.

Желатин и розова вода

Желатинът е богат на колаген, който има природни антистареещи свойства. Розовата вода успокоява кожата, намалява възпаленията и я подхранва и хидратира.

3 типа бръчки, подсказващи за храносмилателни проблеми

Смесете 1 супена лъжица желатин с малко розова вода. Нанесете с тампон и изчакайте да изсъхне. Отмийте на сутринта с хладка вода.

Коментирай