Здраве и красота

Българка с коронавирус разказва за симптомите и лечението си

Според нея Германия е подценила ситуацията с COVID-19

24.03.2020г. / 11 17ч.
Аз жената
Българка с коронавирус разказва за симптомите и лечението си

Катя Ташева е млада българка, която живее в Берлин и за съжаление, се оказва заразена с новия щам на коронавирус – COVID-19. След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, СЗО предупреди, че коронавирусът няма да подмине и младите, а част от тях могат да развият тежки симптоми. Разказ от първо лице за Ковид-19 и отрезвяващите минути с младата ни сънародничка в Берлин Катя Ташева.

В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно, всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше“, разказа Катя в „България сутрин“.

Свързани статии

Явно съм имала контакт със заразена личност. Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността“, допълни тя.

От една седмица Катя не е излизала от вкъщи – има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ.

Засега повече от парацетамол не се налага да взимам“, посочи тя за Bulgaria ON AIR.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност – бъдете #ОтговорниВкъщи.

Коментирай