Здраве и красота

Билкова градина винаги подръка

Натуралните билкови масла подпомагат нормалното състояние на организма и успокояват гърлото

30.03.2020г. / 12 49ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Мента, евкалипт, мащерка, пелин, салвия и копър. Познати ни повече като ароматни подправки, тези ценни растения са всъщност не само незаменим помощник в кухнята, но и източник на полезни съставки с благоприятно действие върху организма. Този чудесен букет от билки може винаги да е близо до вас, благодарение на любимите ни „Лукчета“. Още от детството си всички ние сме свикнали да прибягваме към тези лакомства, когато гърлото ни не е спокойно.

Всяко „Лукче“ е в своя собствена опаковка, което прави бонбоните подходящи за споделяне със семейството и близките за нас хора – а какво по-хубаво от това да споделим с хората, които обичаме? Разпилени по джобовете, в шкафа, в чантата или в купичка на масата, тези билкови бонбони са винаги от полза.

От скоро вече можем да се възползваме и от още по-мощния вариант на познатите ни „Лукчета“ - билковите пастили „Лукчета“. Те съдържат двойна доза билкови масла с доказано антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Препоръчани са от Българската асоциация на микробиолозите и  можете да ги намерите в аптеките.

Дали ще ги наречем билков букет или ваша собствена билкова градина, едно е ясно – „Лукчета“ и натуралните билкови масла, които се съдържат в тях, подпомагат нормалното състояние на организма и успокояват гърлото, а в допълнение - може да разчитате и че ще подсладят дните ви, прекарани в изолацията на домашния уют.