Здраве и красота

Масла за възстановяване на ноктите след геллака

Подобряват структурата и стимулират растежа

07.04.2020г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Геллакът е предпочитан от много дами, както за педикюра, така и за маникюра. Но при продължителното му нанасяне и сваляне, ноктите може да станат по-чупливи, меки, да загубят своя блясък. Разбира се не бива да забравяме и за начина си на хранене, защото има витамини и минерали, от които ноктите ни се нуждаят, за да бъдат здрави и красиви. Повече за тях може да прочетете тук.

Но в ежедневната грижа за ноктите можете да включите и някои етерични масла, които могат да се ползват в комбинации, или към някое от тях да добавите кокосово масло. Вижте кои ще заздравят и стимулират растежа на ноктите след премахване на геллака.

Масло от розмарин

Маслото от розмарин ухае много приятно. Ароматът му успокоява, освежава. Когато го нанасяме върху кожата си, кожичките около ноктите и самите нокти, то спомага за подобряване на циркулацията на кръвта. Това подобрява техния вид. Маслото е богато на антиоксиданти, действа срещу гъбички по ноктите и спомага за тяхното укрепване.

Цветови комбинации в маникюра

Етерично масло от семена на морков

Това масло също може да бъде част от вашата възстановителна терапия за нокти, след като сте решили да не си слагате известно време геллак. То има антисептични, тонизиращи и стимулиращи свойства. Маслото от семена на морков е с високо съдържание на антиоксиданти, както и на витамин В, насърчаващ растежа на ноктите. Редовното му нанасяне с леки масажни движения, възвръща блясъка и здравината на ноктите.

Как да премахнете безопасно геллака вкъщи без маникюрист? 

Етерично масло от лавандула

Има уникален намаляващ стреса аромат, освен това действа и антибактериално, противогъбично и антисептично. Чудесна ароматна терапия е при главоболие, безсъние, но и едно от най-добрите масла за подхранване на кожичките около ноктите.

Свързани статии

Редовното му нанасяне намалява риска от бактерии, бори се с гъбичките по ноктите и стимулира синтеза на кератин – структурният протеин на кожата, косата, ноктите и зъбите.

Етерично масло от здравец

Едно чудесно масло, допълнение към вашата грижа за красотата и здравето на ноктите, тъй като има невероятни хидратиращи свойства. Етеричното масло от здравец действа и антибактериално, противовъзпалително, антисептично, регенериращо и тонизиращо. Подобрява циркулацията и поддържа растежа на клетките, като по този начин стимулира растежа на по-здрави нокти. В допълнение ще подхрани и кожичките около ноктите, за да не бъдат разрошени.

Коментирай