Здраве и красота

Българите купуват повече козметика и имуностимулатори онлайн

Забелязва се повишаване на поръчките за предпазни маски и стерилни ръкавици, отчитат от онлайн аптека Apteka.puls.bg

09.04.2020г. / 12 56ч.
Мария Дуковска
Българите купуват повече козметика и имуностимулатори онлайн

През последния близо месец животът на всички ни претърпя коренна промяна. Много търговски обекти затвориха вратите си, въведените мерки за социална изолация ограничиха контактите ни с външния свят максимално. На този фон, и без изненада, ръст започнаха да бележат онлайн магазините, а какво се случва, когато аптеките навън от седмици са с табелки „няма спирт, маски и дезинфектанти“, голяма част от хората започнаха да търсят алтернативи. Или поне това сочат данните, които отчетоха от Apteka.puls.bg.

„Естествено, промяна в потребителското търсене се отчита в заявките към онлайн аптеката. Преди настъпването на епидемията с коронавирус преобладават поръчките в категориите козметика, билкови продукти и някои масово използвани медикаменти при грип и настинка, отпускани без рецепта с противотемпературен и обезболяващ ефект, както и медицински изделия“, съобщават от онлайн аптеката. Още през февруари обаче забелязват нагласата на потребителите да търсят и поръчват артикули за защита на здравето от разпространяващия се нов вирус. И това, разбира се, са санитарните материали и медицинските принадлежности, като хирургически маски, стерилни ръкавици. Друга категория продукт поръчван за този месец е от категорията на имуностимулаторите за възрастни.

През март, независимо от факта, че извънредните мерки у нас се обявиха и влязоха в сила почти по средата му – на 13 март, при онлайн заявките от аптеката се отчита доминиращо място на две категории продукти. Това са парацетамолови продукти и хирургични маски, посочват от Apteka.puls.bg.

Има пълна промяна на интересите на потребителите при поръчките онлайн от аптеката. Следващата група продукти, които се отличават, са имуностимулиращите с антивирусен по описание ефект хранителни добавки и витамини и минерали. Последните са или комплекс витамини и минерали или отделни като витамин С, витамин А и витамин Е. Забелязва се закупуване на кислородна вода онлайн и антибактериални мокри кърпички.

За началото на април продължава тенденцията в заявките на парацетамолови продукти и антибактериални средства за ръце, но се проявява нова тенденция на закупуване онлайн на козметични средства и превързочни материали. Докато преди мерките преобладаващите заявки за козметика са предназначени за бебето и майката, то сега прави впечатление, че са предназначени за грижа за здравето и красотата на кожата на лицето и на тялото.

Коментирай