Здраве и красота

Страхотен домашен серум за мазна кожа, склонна към акне

Съдържа само натурални етерични масла

28.03.2022г. / 12 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мазната кожа много често е и склонна към акне. Ключов фактор за справянето с акнето е намаляването на секрецията на себум. Балансирането на мазната кожа може значително да редуцира възпаленията и да ограничи образуването на нови черни точки и гнойни пъпки.

3 рецепти за домашен серум за здрава и жизнена коса

Това може да се случи с помощта на природата. Бихте могли да си приготвите домашен серум с етерични масла против акне и мазна кожа, който ще ви даде сигурността на един изцяло природен продукт.

Антистареещ серум за кожа без бръчки

Съставки на серума за мазна кожа против акне:

  • 30 мл масло от жожоба;
  • 10 капки масло от чаено дърво;
  • 5 капки масло от лавандула;
  • Празно шише с капачка с капкомер.

Домашен серум за изтощена коса

Масло от жожоба – то е базата за този домашно приготвен серум против акне. Неговата текстура е много сходна с тази на себума, който кожата ни отделя. Това го прави много подходящо за контрол и хидратация на кожата. Маслото от жожоба може да помогне в превенцията на черни точки и пъпки.

Масло от чаено дърво – то е едно от най-ефективните при акне. Има свойството да свива порите, да стимулира регенерирането и деленето на клетките, да потиска възпаленията.

Серум за бърз растеж на миглите и веждите

Масло от лавандула – подобно на маслото от чаено дърво, маслото от лавандула има противовъзпалителни свойства. То облекчава симптомите на акне, успокоява раздразненията, намалява зачервяването и секрецията на себум.

Козметични съставки, които да не използвате едновременно

Приготвяне:

Излейте маслото от жожоба в шишето. Започнете да капете капките на останалите масла, като е много важно да не спирате да разбърквате/разклащате, докато смесите добре целия серум.

Какво трябва да знаем за антистареещите кремове и серуми?

Серумът може да се използва всеки ден, като преди нанасяне трябва да се разклаща шишенцето, за да се разбъркат добре евентуално утаените съставки.

Коментирай