Здраве и красота

Маски за лице с кисело мляко

За по-свежа кожа

06.06.2020г. / 11 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-полезните храни, които е важно да консумираме редовно е натуралното кисело мляко. Но то е суперхрана и за нашата кожа, не само когато я подхранва вътрешно, когато го хапваме, но и прилагайки го локално. Ако скоро не сте го включвали във вашите домашни маски за лице, вижте няколко чудесни идеи. Те ще озарят кожата, ще я направят по-мека и ще забавят появата на бръчки.

Маска с мед и кисело мляко

Комбинацията от кисело мляко и мед ще подхрани кожата в дълбочина, оставяйки я мека, гладка и хидратирана. Комбинирайте 2 с.л. гъсто кисело мляко с 1 с.л. мед. Нанесете маската върху почистена и суха кожа. След 20 минути може да изплакнете с хладка вода.

Ползи за кожата от маските с кисело мляко

Маска с кисело мляко и ягоди

Вкусните ягоди съдържат салицилова киселина, която в комбинация с киселото мляко ще помогне за подобряване тена на кожата. Киселото мляко много нежно намалява нежеланата пигментация, а ягодите ще допринесат за този процес. Прилагането на тази маска озарява кожата. Намачкайте на пюре няколко ягоди и прибавете към тях 1-2 с.л. кисело мляко. Нанесете маската върху чисто и сухо лице и след 15-20 минути може да изплакнете.

Антистареещ серум за кожа без бръчки

Маска с кисело мляко и смлени ядки

Може да ползвате сурови орехи или бадеми. Смилат се или се счукват добре, комбинират се с кисело мляко. Трябва да се получи по-гъста смес. Нанесете я с леки масажни движения. Масажирайте около минута и след това оставете маската да действа 10-15 минути.

Свързани статии

Изплакнете с хладка вода. Това е маска не само за подхранване, но и за ексфолиране на кожата.

Маска с кисело мляко и зехтин

Изключителна комбинация, особено за по-зрели и сухи кожи. Млечната киселина в киселото мляко заедно с овлажняващото действие на зехтина ще направят кожата ви мека и еластична. Към 2-3 с.л. кисело мляко добавете 1 с.л. зехтин. Нанесете маската и след 20 минути изплакнете обилно с вода.

Коментирай